26 Nisan 2017 Çarşamba

# aşk ve savaş # aşk ve zafer

SAVAŞTAN ZAFERLE ÇIKMAK...



Hem de öyle bir "Zafer" kazanırsınız ki, razı gelirsiniz tüm savaşlara. Sonu böyle olacaksa gönder gelsin usta. Hazırlıksız da olsanız kaldı ki hangi aşka hazırlar ki insan kendini, hepsi çat kapı gelir. Ve millet ne olursa olsun Aşk güzel bir şey hem de çok güzel. Ama şunu eklemeden geçemeyeceğim; bilen bilir beni, tanıyan da öyle. Hep demişimdir özellikle son 1 yıl içinde çok kullandım şu cümleyi; "sevdiğinle değil de seni sevenle birlikte ol" diye. Ne kadar haklıymışım, Allah'ııımmmmm ne kadar ileri görüşlü, ne kadar da yerinde tespitlerde bulunan bir insanmışım haberim yoktu :)
Savaştan Zaferle çıkmak...

Bir savaş yaşarsınız ilişkiniz sona erdiğinde, sanırsınız ki bitmeyecek, sönmeyecek yangını, dinmeyecek acısı, vazgeçmeyecek bu sızı kanatan yarayı. Ama sakın ola ki umutsuzluğa düşmeyin, kendinizi çaresiz hissetmeyin. Hayır yani konuyla alakalı çok da güzel bir söz var; "düştüysek kalkarız daha ölmedik ya" diye :) Normal değil mi böyle şeyler? Neden üzülüyorsunuz diye beylik laflar etmeyeceğim. Tabii ki de üzüleceksiniz, ağlayacaksınız, vazgeçeceksiniz belki yapmaktan hoşlandığınız çoğu şeyden. Çünkü onu hatırlatacaktır size her bir şey. Nihayetinde yaşanmışlıklar var, nihayetinde alışkanlıklar var, nihayetinde belki de henüz bitmemiş bir aşk var içinizde. Kıyas da yaparsınız başkalarıyla. O olsa şunu şöyle yapmazdı diye. İşte en kötü gaflet de bu. Kıyas yapmayın arkadaşlar. Ne olursa olsun eksi sevgilinizi hayatınıza yeni yeni girmeye çalışan başka bir yürekle kıyaslamayın. Bunun içinden çıkamazsınız çünkü. Size tavsiyem böyle bir durumda eski sevgilinizin kötü huylarını düşünün. Eksileri gelsin aklınıza, olumsuz taraflarını empoze edin beyne. Ha şunu da kabul ediyorum, yürek hep aklamaya çalışır. Savaşır beyin ve yürek aklamanın peşinde. Ama engel olun, engel olun ki içinde bulunduğunuz o "çıkmaz" sanılan girdaptan kurtulun.


Tanrıımmm nasıl da ağladınız değil mi geceler boyunca. Nasıl da yankılandı değil mi odanızın duvarlarından sekip kulaklarınızda bitmez bir senfoni oluşturan sesi. Peki yürek? Nasıl da kanadı değil mi gündüz gece demeden. Adına dair duyduğunuz her harf bile sizi üzmeye yetti. Peki atabildiniz mi eşyalarını? Bunlar yaşanıldı ve bir daha olmayacak diye de kimse garanti edemez. Sevmek sevilmek bizler için değil mi? Öyleyse göze alacaksınız arkadaşlar yıkımı da mutluluğu da. Uzun bir süre kimseyi sevemem dediniz. Bir daha kolay kolay aşık olamam dediniz. Hala daha söylüyorsunuz belki de. Evet belki de gerçekten hissettiğiniz gibidir. Ancak şunu bilin ve emin olun, öldürmeyen her acı ciddi anlamda güçlendiriyor arkadaşlar. Hele de kötü bitmişse ilişkiniz, hey yavrum heyy. Kendinizi bir zaman sonra öyle güçlü hissediyorsunuz ki, bir daha yıkılmam bir daha kimse beni böyle üzemez diyorsunuz. Çünkü evet bir daha buna izin vermeyeceksiniz. Her şey size bağlı.

Bu kadar acı çektikten üzüldükten sonra toparlamak, eski halinize geri dönmek hele hele bir başkasına fırsat vermek daha doğrusu öncelikle kendinize veriyorsunuz o fırsatı. Fırsat verin kendinize. Deneyin ve yapın. "Zafer" kazanmış gibi olacaksınız güvenin bana. Unutmayın yazdığım ve anlattığım her şey tecrübeyle sabit :) Ha tamam zaman gerekli, ama savaştan zaferle çıkmak, işte bunu yaşatın kendinize yeminle tadından yenmiyor ya la :) Eğer şans vermezseniz kendinize ve sizi tanımak isteyenlere daha çoookk o savaşı verirsiniz. Bilin ki her savaş da bitiyor. Ya zaferle ya da yenilgiyle. Böyle devam edecek hali yok. Sevdiniz aldınız boyunuzun ölçüsünü, bir de sevilmeyi deneyin ilişkide. Şahane hissedeceksiniz güvenin ve inanın. Çivi çiviyi söker demiyorum hayatta da inanmadım bu sözün doğruluğuna. Anlatmak istediğim kendi başınıza yeteri kadar savaştınız acınızla, bırakın biri elini uzatsın size.


Öyle bir el uzanır ki hatta, böyle bir yürek kaldı mı ya da var mıydı diye sorgularsınız artık. El üstünde tutulmak ne demekmiş anlarsınız. Seven insan mutlu eder kim ne derse desin. Sevdiğini mutlu edebilmek için elinden geleni yapar. Hele sizi bi üzgün görmesin, dünyayı önünüze serer yüzünüzde görebilmeyi dilediği tek bir tebessüm için. Ama siz siz olun böyle bir kalbi kırmamaya çalışın. Eskinin acısını ona yüklemeyin. Çünkü çok kötü vicdan azabı oluşturuyor benden söylemesi :)


Size arkadaş nasihati olsun şu söyleyeceğim; ilişki içinde çok seven değil de daha ziyade sevilen taraf olun millet. Herkes için geçerli. Böyle olunca gülücükler eksik olmuyor yüzünüzden çünkü. Böyle olunca huzurlu yatıyorsunuz yatağa çünkü. Aklınız da gözünüz de gönlünüz de arkada kalmıyor. Biliyorsunuz sabah harika bir mesajla başlayacağım güne. Kayıtsız kalamazsınız zaten bir süre sonra. Sevginin üstesinden gelemeyeceği hiç bir şey yok. Sadece zaferin tadını çıkarın. Benim tam da şu an yaptığım gibi, şiddetle tavsiye edilir :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder