30 Ocak 2018 Salı

# #ayrılmakisteyipayrılamamak #bitmesigerekenilişkiler #sevmek #ilişkiler #aldatmak #yalanilişkiler #ilişkilerdeyalan

NEDEN AYRILMAK İSTEYİP DE AYRILAMAYIZ?



Sizin hiç ayrılmak isteyip de ayrılamadığınız bir sevgiliniz oldu mu? İlişkinizin bitmesi gerektiğine inanıp ancak cesaret edip de sonlandıramadığınız mesela? Söylemesi ayıptır benim oldu :) Yalnız söylemeden geçemeyeceğim; yazdığım çoğu yazıyı tecrübelerimden yola çıkarak yazıyorum diyorum ya ve bu kadar yazı var haliyle sizin de aklınıza takılmıştır, "bu kızın kaç ilişkisi oldu Allah aşkına" diye :) Millet inanın bu kadar tecrübeyi tek bir ilişkide edindim. Bilmem ya da yorum yapabilmem ya da anlattıklarım tek bir kişinin bana yaşattıklarıdır. Ne çektim belli değil :)

Nedir istediği gibi davranmaktan alıkoyan insanları? O ilişkinin bitmesi için pek çok neden varken neden zorlamaya, sabretmeye, beklemeye devam eder? Çok mu seviyordur? Kaybetmekten mi korkuyordur? Yoksa tamamen aptallık mıdır? Size bir şey söyleyeyim mi, emin olun tamamen aptallıktır arkadaşlar. Bireyiz yahu kendi özgür irademizle kararlar alabilmek insanlar için en güzel şey değil midir? Yani benim için öyle en azından. Ha zordur ilişkileri bitirmek evet de peki neden?
Aslında bir ilişkiyi bitirmek ona başlamak ve devam etmekten daha kolaydır. Tek bir söze bakar; "bitti." Ama o ilişki içindeyken bu çok zor gelir. Onsuz yaşamayacağınızı sanırsınız, o kadar aşık değilseniz bile alışkanlıktan dolayı bitiremezsiniz ya da yedekte kimse yoktur kim bilir. Bir ilişki yaşıyorsunuz ve o ilişki içinde sizi sinir hastası edecek, ilişkiden soğutacak, sevdiğinizden uzaklaştıracak, kişiliğinize zarar verecek bir çok husus var. Yalan, aldatma, riya, ilgisizlik ve daha bir sürü neden. Peki bunlar yeterli değil mi bir ilişkiyi bitirmek için? Bakın zorla ilişkinizi bitirin demiyorum aman diyeyim yanlış anlamayın :) Bir ilişki kolay oluşmuyor haliyle ufak bir şeyde hemen köprüleri yakmak olmaz. Ay hele günümüz şartlarında. Herkes günü kurtarmanın derdindeyken, mutluysanız tabii ki de bitirmeyin ilişkinizi. Ancak yukarıda saydığım nedenler bir ilişkiyi bitirmek için yeter de artar bile. Sadece biri yaşansa o ilişki içinde hadi neyse diyeceğim ki yine de demem ama hadi kabul gördü diyelim. Arkadaşlar hepsi birden varsa o ilişkide, bu yazıyı okur okumaz bitirin o ilişkinizi. Yoksa ziyadesiyle "acaba bir psikoloğa mı gitsem" diyen iç sesiniz huzur vermeyecek artık size.


Nedir biliyor musunuz ilişkinizi bitirmenize engel olan; ben en azından kendimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim sonsuz bir bağlılık ve de aşk. Tamamen aptallık. Birine fazlasıyla bağlanıp da hatalarına göz yummak aptallıktan başka bir şey değildir arkadaşlar. Ama işte insanlar hata yapa yapa gerçeği buluyor. Nihayetinde hatasız kul olmaz :) Ay durun böyle dedim ben de ve bir ilişki içinde yaşanmayacak neler varsa yaşadım onun için hatasız kul olmaz deyip de devam etmeyin siz ilişkinize. Yalan tek başına bile etkenken ilişkiyi bitirmek için yeri geliyor aldatılmaya bile göz yumuyorsunuz. Sevgi ve saygı bir ilişki için en önemli kurallar demiyor muyuz? Öyleyse saygının bittiği bir ilişkiyi devam ettirmek ne kadar sağlıklı olur sizce? Çünkü zaman içinde ilişkideki saygı bittiği gibi kendinize olan saygınızı da yitiriyorsunuz benden söylemesi. En kötüsü de bu. Bir insanın kendine olan saygısını kaybetmesi.

İlişkinizde yalanı yaşıyorsunuz, aldatılmaya şahit oluyorsunuz, yeteri kadar ilgisizliğe maruz kalıyorsunuz bunları yaşamak istemiyorsunuz ancak ayrılamıyorsunuz. Çünkü çok seviyorsunuz! Çünkü bir daha onu sevdiğiniz gibi bir başkasını sevemem sanıyorsunuz! Çünkü onsuz nefes alamam zannediyorsunuz! Çünkü onun yanında kendinizi çok rahat hissediyorsunuz! Çünkü ilk kez bir erkeğe-kadına bu kadar vefakar davranıyorsunuz! Çünkü ilk kez ilişki neymiş bunu yaşıyorsunuz! Çünkü ona çok alıştınız! Çünkü ona çok bağlandınız! Çünkü onu tam anlamıyla saplantı haline getirdiniz! Çünkü, çünkü, çünkü... Hep bir nedeni vardır değil mi insanların? Bitirmemek karşı tarafı gözünde aklamak için bir sürü "çünkü" yaratır beynin dur durak bilmeyen onu sevme tarafı.

Eeee ne olacak peki? Nereye kadar devam edece bu şekilde. Arkadaşlar şunu unutmayın, bu düşüncelere girdiğiniz an anlayın ki yavaştan kendinize olan saygınızı da kaybetmeye başlıyorsunuz. Yapmayın! Yahu ilişkiler mutlu olmak içindir, eğer ki onun yalanları sizi mutsuz ediyorsa, aldatılmak gururunuza dokunuyorsa bitireceksiniz. Nokta! 


Şunu hissediyorsunuz ya; işte ondan sonra kimseyi bir daha sevemem. Emin olun seviyorsunuz. İşte ona yaptıklarımı bir başkasına yapamam. Yaparsınız! Sadece şartlandırmayın kendinizi, aman öyle aman şöyle. Kendinizi enayi yerine koydurmak mı daha iyi sizce, yoksa gururlu bir şekilde hayatınızdan s....r etmek mi? Böyle bir ilişkiye devam ettiğiniz sürece iyice aşağıya çekeceksiniz kendinizi. Güven duygunuz tamamen ortadan kalkacak. Ne yazık ki iyileşmeniz biraz zaman alacak. Onun için millet, yol yakınken henüz fırsat varken kötü bir ilişkiyi daha fazla devam ettirip kendinize yazık etmeyin. 

1 yorum: