31 Ocak 2018 Çarşamba

# #aşkgüclendirirmi #aşkzayıflıkmıdır #aşkıngücü #aşkınyaşattıkları #güçlüinsanlarveaşk #aşkbüyüsü

AŞKIN GÜCÜ YA DA ZAYIFLIĞI. SİZCE HANGİSİ?


Bazı insanlar vardır aşkın kendilerine yeni bir güç kattığını, işlerini daha bir kendinden emin yapıp zamanında yetiştirdiğini söyler. Bazıları da tam tersi, aşık olduğu zaman mevcut gücünden olacağını, aşkın ayaklarını yerden keseceği için kendi başının  çaresine bakamayıp, hayatındaki insan gidince tökezleyeceğini düşünür. Hangi düşünce şekli daha doğru bilemem. İllaki kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir durum bu. Milyonlarca insan var e bi zahmet farklı düşünceler cirit atsın ortalıkta :)

Aşk öyle bir şey ki, sizi göklere çıkardığı gibi zonk diye yere de yapıştırır. Ayaklarınızı yerden kestiğini gibi, annenizden emdiğiniz sütü burnunuzdan getirir. Aşk öyle bir şey ki ebenizin :) Neyse çok ileri gitmeyeyim yeter bu kadar örnek. Nihayetinde çok değişik bir duygu arkadaşlar. Verdiğim örneklerin yanında kabul edin ki yeri geldiğinde karakterinizi bile değiştirebiliyor. Hiç kimse inkar etmesin millet, ne örnekler gördüm nice insana şahit oldum kaldı ki ben bile yeri geldiğinde değişmeyi bildim. Hey yavrum hey, ne sandınız ablanızı :)

Neyse ciddi ciddi konuşmanın vakti geldi. Aşkın değişik hisler uyandıran bir şey olduğundan bahsettik. Farklı karakterlerde farklı komplimanlar geliştiriyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi bazılarını güçlü kılarken ya da buna inanılırken bazıları da gücünün eksileceğini düşünür. Bazıları kendilerini daha güçlü görmeye başlar dedik. Çünkü arkadaşlar, artık tek başına değilsin. Bakın burada duygusal anlamdaki yalnızlıktan bahsediyorum. Yoksa elbette ki herkesin etrafında arkadaşları, dostları var. Ancak "sevgili" dediğimiz insan hayatımız içinde kendine daha farklı bir yer ediniyor. Haliyle artık iki kişi olarak görüyorsun kendini. Attığın adımları iki kişiden hesap edip, yapacağın bir işi de eğer kendinize güvenmiyorsanız bile "nasıl olsa aşkım bana yardım eder" düşüncesiyle daha bir istekli ve kendinizi güçlü hissederek yapıyorsunuz. Doğruya doğru. Ha şimdi yine de genelleme yapmamak lazım, bu iki kategori içinde de kendine has özellikler bulamayanlar vardır illa ki. Ancak unutmayın ki istisnalar kaideyi asla bozmaz :)


Aslında baktığımız zaman mantıklı geliyor kulağa valla. Ohhh miiisss, yalnız değilsin tabi yanındakinin gücüyle de kim tutar seni bee :) Planlarında kendini daha güçlü hissedersin. Örneğin kendine ait bir yer açmak istiyorsun ve korkuyorsun. Aşık olduğunda ya da ne biliyim evlilik düşünmeye başladığında korkusuzca bu isteğini gerçekleştirebilirsin bence. Destek alırsın yahu yanındaki insanın huzur veren konuşmalarıyla, güç veren varlığıyla. Valla mantıklı bak sindi bu içime benim :)

Diğer grup da, varlığını hep kendi ayakları üzerinde durarak sürdürmüş ve sürdürmeye devam ediyor. Kendi işini kendi görüyor işte efendime söyleyeyim düştüğünde kendi kalkıyor, aslanlar gibi milletin karşısına dimdik çıkıyor kimseye ihtiyaç duymadan hem de. İşte böyle arkadaşlar hayatlarına birini alacağı zaman bırakın iki kez düşünmeyi, haftalarını aylarını alıyor karar vermesi. Çünkü korkuyor. Evet evet korkuyor. Haksız da değiller hani. Korkuyorlar, ya aşk beni güçsüz kılar da kendi başıma yetemezsem diye. Ya zaman içinde ona alışırsım her türlü yardımına, desteğine alışırsam ve gün gelir de ayrılırsak yalpalarsam diye. Güçsüz hisseder de işlerin içinden çıkamazsam diye korkuyor bu insanlar. Çünkü dediğim gibi her türlü işlerini kendi başlarına halletmeye alışmışlar, destek görüp de sonra buna alışırsam diye çekiniyorlar. Durum böyle olunca gel de çık işin içinden. Karar vereyim derken bu sefer karşı tarafı da bezdiriyorlar. Bu konuda erkeler daha cesur oluyor. Bundan dolayı bu yazı tamamen kadınları ilgilendiriyor, çünkü biz kadınlar isteriz hayatımızda güç alabileceğimiz manevi destek. Kendi gücümüzü biliriz ancak erkeğin varlığı da bizi daha bi güçlendirir sanki. Ne dersiniz :)


Valla arkadaşlar nasıl bir karaktere sahip olursanız olun, aşk kapınızı çaldığında gözleriniz kör diliniz de lal kesilir. Hani o kendinden emin insan, hooppp onu alırlar yerine aşktan kımıl kımıl birini koyarlar. Ha komple değişirsiniz demiyorum elbette. Sadece yaptığınız planlar, hesaplar, kitaplar evdeki hesaba uymaz. Kaldı ki zaten aşkı bulmak gittikçe daha da zor bir hal aldı. Bulduğunuzda kaybetmeyin, boşverin hayat bir şekilde yönlendiriyor zaten sen ne kadar üzerinde düşünürsen düşün. Çizilmişi değiştiremiyoruz madem kadere boyun eğmek değil ama kaderinde varlığını yok saymak doğru olmaz zaar. Velhasıl yaşayın görün derim ben. Aşk hesap işi değildir. Yaptığınız planları değiştirmesini de bilir, yeni planlar yaptırmasını da. Hepsi bu :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder