16 Ağustos 2016 Salı

# huzur # mavi

MAVİ VE HUZUR


Arkadaşlar renklerin çeşitli anlamları olduğunu ve insanlar üzerinde çeşitli duyguları harekete geçirdiğini biliyoruz. Severiz sevmeyiz, ancak inkar edemeyiz ki sevmesek bile o rengi bazı anlamlar ve duygular yayar ki etrafa, yadsımak mümkün değil. Evet hepsinin bir anlamı var ancak ben maviyi ele almak istiyorum. Ha maviyi çok sevdiğimden değil, kaldı ki çok fazla renk ayrımı yapan biri değilim ancak maviye nedense pek ısınamamış bir insan var karşınızda. Buna rağmen maviyi yazıyor olmam pek manidar öyle değil mi :)

Her rengin yaydığı enerji ve hissettirdiği farklı duygular var dedik. Ve terapi niyetine ilk olarak Uzakdoğu’da uygulanmaya başlanmış. Ancak tabii ki de teknolojinin gelişmesiyle daha bilimsel araştırmalar yapılmış bu anlamda daha kalıcı sonuçlar çıkmış ortaya. Renkler ister fiziksel olsun ister psikolojik çoğu sıkıntılı durumun tedavisinde kullanılıyor. Ha her rengi sevmek zorunda pek tabii ki değiliz ancak yaydığı enerjileri almamak gibi bir lüksümüz olamaz zaar :) Hayır bu durumun örnekleri hem ülkemizde hem de dünyada yok değil hani. Ünlü yıldızlar hastalıklarının tedavi sürecinde olsun, bazıları doğum arifesinde, bazıları da stresli anlarına iyi geliyor diyerekten pek çok rengi hayatlarına dahil etmiş durumdalar.

Millet ben şahsen mavi rengi pek sevmem ama baktığımız zaman çok sevilen, tercih edilen bir renktir. Aynı zamanda evet yine mavi rengi pek tercih etmem ancak bana huzur verdiği gibi de bir gerçek var ortada. Yalnızca bana değil ki, çoğu insana huzur veren bir renktir mavi. İşte bundan mütevellit yazıp hem kendim öğrenmek hem de sizleri az çok fikir sahibi yapmak istedim bu anlamda. Ahh ben yok muyum, dua edilesi kadınım yeminle:) Tamam tamam şaka bir tarafa, mavinin yaydığı enerji nedir ve neler hissettirir bunu öğrenelim el birliğiyle haydi. Mavi rengi kıyafetlerimde ev dekorasyonunda tercih etmem dedim ya bu anlamda sevemedim bu rengi ancak çektiğim fotoğrafların bir çoğu mavi üzerine, bundan dolayı yazasım geldi ya maviyi :) Öncelikle kendimden örnek vermek gerekirse, mavi beni rahatlatıyor millet. Gökyüzü, engin deniz, ya da mavi ağırlıklı bir görüntü hem dinlendiriyor beni hem de huzur veriyor. Maviyi sevmememe rağmen bu etkilerini asla hiçe sayamam. Yo yoo bu nankörlüğü asla yapamam, bu hisleri göz ardı edemem :)


Hissettiklerim doğruymuş sevgili arkadaşlar :) Mavi gerçekten de huzur veren bir renkmiş ve bilimsel olarak da ispatlanmış hani. Mavinin; sezgilerin rengi olduğu söylenmekle birlikte iç dinginliği, sevgi, huzur, sakinlik ve barış duygularını canlandırırmış. Lacivert ise başarının rengiymiş ve tabii ki de simgesi. Renkleri yeter ki doğru kullanalım millet, işte böylece hayatımıza olumlu etkilerini bizzat gözlemleme fırsatımız olacaktır. Ve tabii ki gözlemlemekten ziyade olumlu yanlarını bizzat yaşamış mutlu olmuş olacağız böylece. Ha yalnız şöyle bir durum varmış, bir rengi devamlı kullanıyor olmak da ters etki yaratabiliyormuş bunu da unutmayın. Yani demem o ki, maviden bahsettik diye yine mavi rengi örnek vereceğim, devamlı mavi giyinmek mavi renkle haşır neşir olmak bir süre sonra kişiyi tembelleştirebilirmiş. Bundan dolayı belirli aralıklarla kullandığımız ve tercih ettiğimiz renkleri değiştirmekte yarar varmış.

Şimdiiii genel olarak bakalım mavi nasıl anlamlar taşıyormuş, bu paragrafta sadece ve sadece bunu öğreneceğiz :) Millet mavi renk; gökyüzü, deniz ve özgürlüğün rengiymiş. Aynı zamanda güven ve erkeklerin rengiymiş. Bilimsel olarak sakinleştirici bir etkisi olduğu ispatlandığından mütevellit, stres atmada ve sakinleşmede kullanılırmış. Çünkü neden, çünkü mavi dinginlik veren huzur yayan bir renkmiş. Kullanımına uygun ortamlar ise, okullar, yatak odaları, dinlenme salonları tavsiye edilir. Ancaaakk tamam mavi sakinlik huzur verir dedik ancak tonlarına da dikkat etmekte yarar var millet. Açık mavi yani bebek mavisi dediğimiz ton var ya hah işte o da direkt buzu çağrıştırdığından dolayı yalnızlık hissi yayıyormuş ve kişileri melankoliye bile sürükleyebiliyormuş. Bundan dolayı çok fazla karamsar olan insanlara buz mavisi pek fazla tavsiye edilmezmiş. Mavinin sağlık açısından da önemi yadsınamaz hani yani. Mavi yüksek tansiyona iyi gelen bir renk ve bundan dolayı tansiyon hastalarına bolcana tercih etmeleri öneriliyormuş. Çocuklar da ise, kızamık ve boğmaca gibi hastalıklara iyi geldiğini söyleniyor mavinin.


Ay söylemeden geçemeyeceğim, maviyi seven insanlar daha barışçıl, sakin, güvenilir, nazik, çok fazla konuşmayan, düzenli, sadık insanlarmış. Vay anasını maviyi seven insanların da takdire şayan özellikleri varmış valla. Tamam şey aslında ben de maviyi çok severim de işte kıyafetlerimde pek tercih etmezdim ama ne demek tercih etmem yaa mavi var ya candır can. Hey yavrum bee :)

Arkadaşlar el birliğiyle mavi rengin önemini ve neden sakinleştirici gibi bir gerçeğe sahip olduğunu öğrenmeye çalıştık. Ama yalnız nasıl sevilmesin bakar mısınız şu karelere :) Önemini öğrendiğimiz mavinin cenneti çağrıştıran birkaç enerji örnekleriyle sizi baş başa bırakıyorum. Biraz sakinleşin diyerekten :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder