15 Ağustos 2016 Pazartesi

# göz çevresi çizgileri # kırışıklık neden oluşur

MİMİK ÇİZGİLERİ VE YAŞANMIŞLIKLAR


“Gözlerimin etrafındaki çizgiler artık belli oluyor,
Bütün o çizgiler son 1 yılda oldu,  sana bana bize ağlarken…”
Böyle söyler canıııımmm Şebnem Ferah şarkısının can alıcı sözlerinde. Sana bana bize ağlarken…
Arkadaşlar bugünkü konumuz ay durun yahu söylemeye ne hacet başlıkta yeteri kadar belli ediyor zaten kendini :) Bazı insanlarda yaşı gelmiş hatta geçmiş olsa dahi tek bir çizgi kırışık göremezseniz. Oysaki bazılarında ister genetik faktörler deyin, ister cildinin kuruluğu, ister ona kendine ağlarken olsun birçok çizgi görmeniz mümkün. Demek ki neymiş millet, demek ki mimik çizgileri sadece yaştan kaynaklanan bir sıkıntı değilmiş. Pek çok nedeni var mimik çizgilerini oluşturmak için. Ay yeter ki üzülmeyegörün yalnız, yeminle bütün hastalıkların da düşmanı bu değil mi zaten.

Mimik çizgileri ile de kırışıklıklar arasında fark var yalnız haa onu söylemeden geçmeyeyim dedim. Mimik çizgisi de yani aslında olmak için fırsat kolluyor inan olsun. Ne yani komik bir şey olduğunda çılgınlar gibi gülmeyelim mi? Ne yani güneşe çıktığımızda gözlüğümüz de eskaza yanımızda değilse gözlerimizi kısmayalım mı? Ne yani birileriyle konuşurken heyecanlı ya da stresli bir muhabbet dönerken hareketler ve mimikleri devre dışı mı bırakalım? Kadın olmak değil de inan olsun insan olmak çok zor be arkadaşlar :) :)

Göz çevresi başta olmak üzere, dudak kenarları ve boyunda mimik çizgilerinin en sık görüldüğü yerler olup kuru bir cilde sahipseniz, sigara gibi kötü bir alışkanlığınız varsa, güneşe fazlaca maruz kaldıysanız, vitamin eksikliği ve yaşa bağlı kolajen üretiminin azalması derken bir bakmışsınız gözleriniz etrafındaki çizgiler belli olmaya başlamış. Ay valla artık gülerken biraz sıkıntı yaşamaya başlarsınız, tüm yüzünüzü kullanmak yerine gülerken, böyle içten içe ağzı açmadan gözleri kısmadan kısacası kendinizi kasarak gülmeye başlarsınız tabi eğer bu konuda takıntılı bir insansanız. Oysaki her şey biz insanlar için değil mi? Çizgilerimiz dahi olsa onlarla barışık yaşamaya alışmak gerekmez mi? Gerçi alışmaya gerek de yok ki, tüüümmm estetik klinikleri bizim için. Yaşasın kadın olmaaakkk :)


Millet zamana dur diyemezsiniz ama çizgileri durdurmak mümkün valla. Onun için nasıl olsa çaresi var, gülmelere mimikleri kullanmalara devaamm. Hayır yani valla kızıyorum bazı bazı inanın. Ay şunu yapma cildin kurur, ay gülme kırışık artar, ay güneşlenme kanser olursun, ay şunu yeme kilo alırsın. Yahu kurallar kurallar kurallar. Tamam yani hepten saldım çayıra mevlam kayıra demiyorum ama bu nedir arkadaşlar yani. Özgürlüğü illaki bir kısıtlama, illaki bir kural koyma. Haa takmayanlar tabii ki de var zira şu an yazılarını okuyorsunuz :) Sağlık tabii ki de önemli, ne kadar sağlıklı olursak torunlarımızı görme ihtimalimiz o kadar artar. Ama gençlikte bazı şeyleri yaşayalım doyalım yahu. Doya doya kebap yiyemedikten sonra, höpür höpür güzelim baklavaları gömmedikten sonra mideye, komik bir olay karşısında tüm yüzümüzle gülmedikten sonra ben napayım canım torunlarımı görüp de? Bir de böyle bir gerçek var maalesef ki. Onun için ben derim ki naçizane, ne yaparsak gençliğimizde yaparız arkadaşlar, ileriki yaşlarda mecburen yok tansiyondur yok şekerdir daha dikkatli olacağız vücudumuza karşı ancak şu an için tadını çıkarın. Unutmayın ki, insan yaptıklarından değil de yapmadıklarından dolayı daha çok pişman olurmuş.

Mimik çizgilerinin oluşumunda pek çok faktör rol oynuyor dedik. Yaş dedik, kolajen yapı dedik, güneş dedik, vitamin dedik ama eklememiz gereken bir madde var ki o da şudur; yaşanmışlıklar.
Üstad Şebnem Ferah çookk güzel çookk içten özetlemiş yukarıda da yazdığım gibi;

“Gözlerimin etrafındaki çizgiler artık belli oluyor.
Bütün o çizgiler son 1 yılda oldu; sana bana bize ağlarken!”

Genç yaşta yaşlandım diye bir söz vardır ya hah işte bundan dolayı ortaya atılmıştır o arkadaşlar. Sıkıntı stres de maalesef ki mimik çizgisi ya da kırışıklık olsun çıkması hatta artmasında güzelce rollerini oynuyor valla utanmadan sıkılmadan. Gülerken göz çevresi ağız çevresi kırışıyor da ağlarken kırışmıyor mu sandınız siz ha? Hey yavrum heeyy burada tecrübe konuşuyor beee :) Yaşanmışlıklar da kırışık artmasında önemli rol oynar dedik ama nasıl diye soruyorsanız şöyle açıklayayım sevgili arkadaşlar. İlişkiler konusunu ele almak istiyorum izninizle. Bakın şimdi diyelim ki sevgilinizle ayrıldınız. Çok sevdiğiniz ve arada yaşanmış nice anı olduğundan mütevellit de hunharca acı çekiyorsunuz. E gülerek geçmiyor maalesef ayrılık acısı. Ağlıyorsun ama böyle var yaa canından can gidiyor sanki hıçkıra hıçkıra, nefesin tükenene kadar bağırarak ağlıyorsun. E şimdi soruyorum size millet, böyle bir ağlama anında çizgi oluşmuyor mu dudak kenarı ve göz çevresinde? Pek tabii ki oluşuyor. Demek ki neymiş, yaşanılan kötü olaylar da mimik çizgilerinin çıkmasında ziyadesiyle etkili olabiliyor.

Haa böyle şeyleri takmayan dert etmeyen bir insansanız, amann der geçer sadece saniye içinde acaba üzülebilir miyim diye düşünür ama ayrılık acısı gibi bir acının ne demek olduğunu tecrübe etmektense, ulan bana adam mı ya da kadın mı yok diyerekten kendini ortamlara atan tiplerdenseniz, sevinin bu çizgi oluşumları sizi ilgilendiren bir şey değil :) Bu tamamen yürekli insanların işi tamam mı? Aşkını yaşayıp ve günü geldi ve o aşk bittiyse yine yürekli bir şekilde acısını da çeken, göz yaşını akıtan, içi parçalananların işi tamam mı o mimik çizgileri. Nihayetinde ağlarken de gözler kısılır falan böyle, e hem ağlayıp hem ağıtlar yaktığımız için de dudaklar da hareket halinde olunca kırışık oluşmaması içten bile değil. Unutmayın millet, sadece mutlu anlarda gülerken değil acılı hallerde ağlarken de mimikleri kullanıyoruz ve mimik çizgilerinin oluşumuna davetiye çıkarıyoruz.



Yorgunluk, sıkıntı, stres, hayal kırıklıkları, üzgünlük gibi faktörleri de sakın ola hafife almayın arkadaşlar. Maalesef ki her hastalığın baş nedenleri oldukları gibi, çizgi oluşumuna da utanmadan katkı sağlıyorlar. Sanmayın ki, çok güldünüz diye sadece kırışıklık oluşacak. Velhasıl, her şey biz insanlar için değil mi millet? İsterseniz hiç gülmeyin isterseniz hiç ağlamayın. Nereye kadar? Öyle ya da böyle o kırışıklık o-l-u-ş-a-c-a-k, nokta :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder