5 Ağustos 2016 Cuma

# aşık olan taraf # aşk ve mutluluk

İLİŞKİLERDE BİR TARAFIN DAHA ÇOK SEVMESİ GERÇEĞİ


Ne zor ne çıkmaz sokaktır yaşanılan ilişki değil de sonrasında getirdiği acı. Haa bazı ilişkiler var, çıkmaz sokaktan beter. Öyle şeyler yaşarsın ki yine de kopamazsın, uzaklaşamazsın. Bir şey vardır seni ona bağlayan ya da bağladığını düşündüğün. Amaann kimler kimler unutulmuyor ki dersin, sabah bir uyanırsın aklında “o”! Eee hani nereye gitti o beylik laflar? Hani dünyayı sil baştan yaratacak güven duygusu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama? Yok arkadaşlar yok sanmayın ki isyana yönelik serzenişlerde bulunuyorum. Unutmayın, her daim tecrübeyle sabit yazdım ve hep öyle yazacağım J

İlişkilerde bir taraf ne yazık ki daha çok sever. Eğriye eğri doğruya doğru. Biri çıksın da desin hadi, “yok arkadaşım bizim ilişkide ikimizde aynı ölçüde seviyoruz” diye. Kaldı ki bunu zaten bilemezsin. Aynı ölçüde seviyoruz. Nereden biliyorsun yahu? Sen kendi hislerinden mesulsün, karşı tarafın hislerinden hiçbir zaman emin olamayacaksın. Görmek istediğini göreceksin, öyle hissetmek isteyeceksin. Ama maalesef ki ya çok seven olacaksın ya da çok sevilen. Sevmek harika bir his zaten bunun tarifini yapacak halim yok tabii ki, ama arkadaşlar sevilen olmak, işte asıl mesele bu. Bir ilişkide eğer sevilen tarafsanız sizden iyisi yok ve inan olsun dünyanın en şanslı insanları arasında sayılırsınız. Ohh valla, karşı taraf üzerinize titrer bee gözünüzün içine bakar bir şey istese de yapsam diye. Sizi rahat ettirmek, mutlu etmek için elinden gelenin daha fazlasını yapar. Yüzünüzde açacak en ufak bir tebessüm için kendini hırpalar bee, yanar içi yanar sizin suratınız iki saniye asılsa. Siz ona isyan edip, bir konu hakkında tartışmaya meyletseniz. Müsaade bile etmez ki tartışmaya, haklı olsa bile özür diler gönlünüzü alır ve kaldığınız yerden devam edersiniz. Seven insan sevdiğini mutlu edebilmek için elinden geleni değil inanın daha fazlasını yapar arkadaşlar. Herkesi karşısına alır, tek sözünüzle ona her şeyi yaptırabileceğiniz gibi bakışınızla bile ne demek istediğinizi anlar. Savaş verir ya, hem sizin hem de aşkınız için. İşte soruyorum size, böyle bir insan sizce üzer mi? Kısacası, insan sevdiğini üzer mi? Kıyamaz bee kıyamaz üzmelere. Kendi üzülmeye razı gelir de karşı tarafa toz kondurmaz. Ve inanın var böyle sevenler, belki ben az bile anlatmışımdır.


Ama şunu da unutmayın arkadaşlar, daha çok seven daha çok üzülmeye razı gelendir daha doğrusu razı gelmelidir. Şaşmayacak konulardan biridir bu ve tabi sonuçlardan. Sevgi belki klişe olacak ama karşılıksız deniliyor ya, ya kim demişse bunu yalan demiş atmış valla ortaya yalandan nameler. Herkes her şeyin karşılığını bekler arkadaşlar kimse birbirini de kendini de kandırmasın valla. Eşit olmaz belki, ama yaptıklarının karşılık olarak bekler bir şeyler. Belki bir gülümseme, belki teşekkür, belki gösterdiğinin yarısı kadar değer. Ama bekler. Sevginin de karşılığını bekler. Pardon da var mıdır biri çıksın hadi desin ki, yok valla ben sevilmiyorum ama deli gibi seviyorum. Ve beni sevmesini beklemiyorum. Ha desin, ya ben onun aklından şüphe edeceğim ya da kendimden. Birine bir iyilik yaptığımız zaman bile karşılık olarak nasıl ki teşekkür bekliyorsak, onun için sevgiye de karşılık pek tabi ki bekleriz. Hatta beklemeliyiz. Ve evet kesinlikle üzülmeye mahkumuz, mahkumsunuz ve mahkumlar çok seven taraflar. Kendinden ödün vere vere, acımasızca sevginin göstere göstere, alttan ala ala, sabır göstere göstere anam bir bakmışsınız sizde kalmamış artık ödün vermeniz gereken bir his. Duygunuz belki hala aynı. Hala seviyorsunuz hala aşıksınız. Ama nerede o eski sabrınız? Nerede o gözüne baktığınızda içinizi titreştiren derin bakışlarının yarattığı anlam? Ha öyle bir anlam var mı ondan emin değilim artık. biz her şeyi kendi içimiz ve beynimizde oluşturuyoruz nihayetinde. Aşk tamamen yürekten gelir, davranışların büyük bir çoğunluğuna beyin el atar ama. Yine çok sevin, yine daha çok seven taraf olun hatta ama millet unutmayın ve inanın tecrübeyle sabittir tüm satırlar. Sakın ama sakın onun vazgeçilmez olduğu duygusunu yaratmayın. Kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasın. Kendini nimetten bilmesin. Olanın size olmasını geçtim de karşı tarafa bu kadar anlam yüklüyor olmak kendimizi biraz değersizleştirmek anlamına geliyor bence.


Kişi kendisinin sevilme şeklini sever. Valla bunu bilir bunu söylerim. Diyoruz da bir taraf kesinlikle daha çok sever diye, hah işte az seven taraf kendisine yöneltilen bu kadar şiddetli sevgiyi sever, ilgiyi, değeri, saygıyı, aşkı sever. Bu onun sevmesi için yeterlidir bazı durumlarda. İşte ne olur peki sonra? Şımardıkça şımarır, çıkar ya başınıza. Yeri dolmaz sanır, değer de bilmez hani. eee çocuk gibi şımarmıştır çünkü. Her istediğini yaptırır bu tipler size. Bakın kadın erkek ayrımı yapmadan genel konuşuyorum burada ona göre J Zanneder ki, ben vazgeçilmezim. Çünkü çok seviliyorum. Kırsam da affedilirim, küssem de aranırım. İçinden geldiği gibi davranır inan olsun. ama bazı helal süt emmiş insan evlatları var ki, evet belki sizin kadar sevmiyordur ama değer de biliyordur. Sevmek için uğraşır, o da sizi sizin kadar olmasa da mutlu etmeye çalışır. Minnet duyar ya en basiti ve bu koşulsuz sevgi karşısında eli kolu bağlı hala sevilmeyi beklemez. Dediğim gibi belki sizin kadar sevmiyordur ama o da elinden geldiğince ilişkiye ve en önemlisi de size saygı gösterir. Kırmak istemez sizi, fazla sevgi de şımartmamıştır onu. Tam tersi belki biraz olgunlaştırmıştır. Arkadaşlar ne yaparsanız yapın ama kimseye onun vazgeçilmez olduğun hissini uyandırmayın. Bunu koz olarak vermeyin kimsenin eline yaa. Evet vazgeçmek istemiyorsunuzdur. Hatta düşüncesi bile ürkütüyordur sizi tahmin de edebiliyorum nasıl bir his olduğunu. Ama ne olursa olsun, onun vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğiniz anda üzülmeye ve acı çekmeye mahkumsunuz bunu da unutmayın. Nasıl olsa çok seviliyorum, nasıl olsa beni kaybetmekten korkuyor düşüncesi yerleştiyse karşı tarafın bencil ruhuna geçmişler ola. Ne yaparsanız yapın değişmeyecek bu durum. Yandı gülüm keten helva valla.
Hint atasözü bile demiş bee; “aşkta kalplerden birisi daha soğuktur” diye. Maalesef ki genel kural bu. Ya tamam anam babam yine sevene nazaran biraz soğuk olsun ama duvar da kalmasın yanımızda. Sevmesin evet ama saygısını göstersin bi zahmet. Verdiği değerle sevgi azlığını unuttursun. 

Sevemiyor musun seven kadar, o zaman değerini bil ve üzme be insan evladı, yapma be hanım ablam. Ve size bir şey söyleyeyim mi, sevgi tamam amennah başımızın üstünde yeri var ama değerin bittiği yerde inanın sevgi de kalmıyor. Eşdeğermiş meğerse bu ikisi, insan yaşayınca görünce bazı şeyleri anlıyor. Eee boşuna demiyorlar, bir musibet bin nasihate bedeldir diye.


Unutmayın eskiler ne demiş; “sevil de sevme, ağlama ağlat. Yoksa zehr olur bu tatlı hayat” ay direkt de bunu yapmayın yine de karşı tarafa yazık olmasın nihayetinde kalp kırmanın anlamı yok ama yineliyorum, daha çok sevin tamam ama değerinizden ödün vermeyin. Sakın haa…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder