2 Ağustos 2016 Salı

# aşk # aşk ve huzursuzluk

BİR İLİŞKİYE NEDEN ARA VERİLİR?


Yalnız dikkat ettim de, ilişkiler üzerine yazılacak ne çok yazı, destan, hikaye vs var ve asla bitmeyecek olan konu vesselam. İnsanlık var olduğu sürece haliyle aşk da var olacak. Ay ne tatlı J Ancak bugünkü konumuz biraz can sıkıcı olabilir, nihayetinde güzelim ilişkiye ara vermekten bahsedeceğiz. Ay ama dilerim ki, kimse ara mara vermeden gönlünce yaşar ve evlilikle taçlandırır ilişkileriniz. Hadi bakalım madem başlayalım.

Şimdi arkadaşlar, herkesin yaşadığı ilişki farklı farklı. Bu kadar karakter zenginliği varken tek tip ilişki beklenemez zaten mantıken. Bazısı daha rahat cool takılır ilişkide. Karışan eden yoktur, sorular havalarda uçuşmaz birbirlerine yönelttikleri. Gün içinde konuşmaz ertesi gün naber canım diye ararlar falan. Ay yalnız var mı ya böyle ilişki yürüten diyeceğim de var var inan olsun var. Bu rahatlık nereden geliyor çok anlamış olamasam da birbirlerinin sesini duymadan da ilişki yürüten insanlar var ki ben buna ilişki demem arkadaş. Ama buna da değiniriz sonra şimdi asıl konumuza geri dönelim. Bazı ilişkiler de vardır ki, günün çoğu saati arayıp birbirlerinin sesini duymak isterler, birbirleriyle ilgilenip merak ederler. Bunlara da ben şahsen candan ilişki diyorum J İlk ilişki türüne baktığımız zaman bunlar zannımca ara vermek ihtiyacı hissetmezler ilişkiye. Yalnız “ihtiyaç” kelimesi doğru ya da yerinde bir kullanım mı oldu emin değilim. Çünkü umarım ki kimse ara vermek zorunda kalmaz tabii ki de. Nihayetinde birbirlerinden pek de haberdar olmadan, gün aşırı görüşen çiftler yahu bakıyorum da hakikaten bırakın ara vermeyi tartışacak neden de bulamaz vallahi de.

ilişkiye ara vermek nedir arkadaşlar. Sanki çift kale maç yapıyor sevgililer anasını satayım. Nedir yani ara vermek? Şimdi arkadaşlar önce iki taraf açısından konuyu ele alalım sonrasında kendi düşüncelerimi belirtip yazıyı nihayetlendiririm J Gerçi yazıların genelinde kendi düşüncelerimden yola çıkarak iki çift laf ederim bunda da öyle olacak bakmayın kadın erkek diye ayırdığıma, yine kendi düşüncelerimi yazacağım JEğer kadın ara verelim diyorsa, durum sanki bir tık daha ciddiye alınmalı diye düşünüyorum. Çünkü hep söylediğimiz gibi, kadınlar daha duygusaldır ya haliyle ara verelim dediği zaman burada mantıkla yürek çelişmeye başlamıştır artık. Bazı şeyleri göz ardı edememeye başlamıştır. Konuşarak ya da tartışarak bir şeyleri yoluna koyamıyordur e adam da kadının rahatsızlık duyduğu konularda kendini düzeltme yoluna gitmiyordur kadın da dayanamaz artık ve ara verelim der. Böylece bakacaktır ki, bu ara verilmiş zaman diliminde sevdiceği onu özlüyor mu? Yokluğunda hayıflanıyor mu? Kadının rahatsız olduğu konularda özverili davranıp kadınının kalbini tekrar fethetme çalışmaları yapıyor mu? Ve daha birçok neden sayabilirim inan olsun. Kadının mantığın ağır bastığı ilişki gidişatı tamam ara verelim demiştir ama aşktan yanan yüreciği de pır pır atmak suretiyle adamdan gelecek bir ışık bekler. Durum iki taraf için olumlu sonuçlanırsa ne ala. Ancak şöyle de bir durum var, yine kadın ara verelim dediyse korkun beyler. Çünkü kadın ilişkisini kolay kolay bitirme taraftarı değildir. Ne kadar ilgisiz görünse de, ne kadar tartışsanız da, küs kalsanız da kadın kolay kolay ilişkisine zeval gelsin istemez. Ancak geçip de karşınıza ara vermekten bahsediyorsa durum vahimdir dikkat edin. Bu erkekten soğuduğunu, ama yaşanmış şeylerin hatırına adamın karşısına geçip bitirelim diyemediğinden ara vermek teklifini atar ortaya. Son demleri de konmuştur ilişkinin ince belli bardağa. Baktı ki artık ilişkiye olan inancı bitti gitti, geleceğe dair umutları söndü. Gerçi bu durumda geçip adamın karşısına hatta taa gözlerine bakarak “bitirelim” demek daha mantıklı ve daha münasiptir bence ama bazı kadınlar diyemez işte. Ara vermekle eşdeğerdir işte ilişkinin sonlanması. Bu durum da erkekler sizler sevgilinizi daha iyi tanıyorsunuz yani, ara verelim dediyse lütfen bi üstünde durup düşünün. Kız sizin için ilişki içinde yeteri kadar fedakarlık yapmışsa, sadakat, aşk ortalıkta cirit atmış ancak siz bunlara kayıtsız kalmışsanız anlayın kız neden ara vermek istiyor diye. Yoruldu paşam yoruldu artık o kız. Belki ayrılık sürecinde, kendinle baş başa kalıp düşünürsün diye ara verelim demiştir. Ama her şey yolunda giderken (ki yolunda giden ilişkide aradan bahsedilmez ama neyse) ara verelim demişse, geçmiş olsun ayrılığın temelleri atılmaya başlanmıştır.


Gelelim erkek tarafına. Millet erkek sevgilisine ara verelim demişse, çoğunlukla başka biri olduğu izlenimi uyanır. Bakın eğriye eğri doğruya doğru. Haa kimsenin de hakkını yemeyeyim ancak istisnalar tabii ki de var. Adam görmüştür başka bir kız, kaymıştır aklı az biraz ona, ara verelim diyerek hem düşünecek hem de aklı kaydığı kızla görüşme fırsatı elde edecektir. Haa baktı ki o kızla gayet iyi gidiyor bir şeyler e anlaştı da çılgınlar gibi, ara verilen kıza “olmuyor ben düşündüm ve ayrılmak ikimiz için de en iyisi” diyecektir. Ya da “ulan meğer benim sevgilim bir taneymiş” deyip ara verilen kıza geri dönecektir. E tabi kız onu hala bekliyorsa J Aslında erkek kız fark etmez arkadaşlar. Kim derse desin yine de durum kötü. Adamlar da biraz da dırdırdan kaçma isteği olarak da yorumlanır. Kadın da biçare adamın onu arayacağı günü bekler. Ama işte şu benim aklımı kurcalıyor arkadaşlar. Erkek tamam ara verelim dedi de,  bu süreçte gerçekten ilişkiyi düşünecek midir acaba? Ya kimse üstüne alınmasın ama ne bileyim genelde erkekler daha pervasız durur ya, takmıyormuş gibi duygusuz gibi J Ondan dolayı gerçekten o ara verilmiş süre içinde kızı düşünüp de Z raporu çıkaracak mıdır ilişki hakkında işte ona nedense pek emin olamıyorum. Ay bir de meşhur söz, heyecanım bitti. Bundan dolayı ara verelim mi? Hay senin heyecanına. Ne istiyorsun yani, üzerinden iki yıl geçmiş bir ilişkiyi ilk günkü gibi yüreği göğüs kafesinin altından kendine yer bulup çıkma heyecanıyla mı karşılayacaksınız birbirinizi. E o kadarcık heyecan da kaybolsun be gözünü sevdiğim. Aşkına bak sen ya mutluluğuna bak. Heyecanısı bitmiş laflara gel.

Ama arkadaşlar ne olursa olsun ara vermek nedir yineliyorum sorumu. Ve zannetmiyorum ki ara verilmiş ilişki yine kaldığı yerden devam etsin. Ara verilmiş ilişki eski samimiyet ya da sıcaklıkla devam etsin. Hayır o bir de verilen aranın süresine göre de değişir tabi. Sen ara vermeyi aylar ya da senelere yayarsan daha çooookk beklersin hanım abla ya da efendi abim JHa şöyle de bir durum var, şahit olmuşluğumdur bu, ara verilmiş bir ilişki gördüm ara verilmeden önceki halinden daha başarılı sürdü gitti ve evlilikle taçlandı. Çünkü neden? Çiftler ayrı kalarak harbi harbi düşünmüştü arkadaşlar. Eğrisi doğrusu, hatası yanlışıyla düşündüler. Ve baktılar ki, iki tarafın da hataları var ama birbirlerinden ayrı da olamıyorlar. Geldiler karşı karşıya konuştular hallettiler ve evlendiler. Bütün ara verilen ilişkiler ayrılıkla sonuçlanmaz tabii ki ama geneli maalesef ki kötü bitiyor bee.


Ahh ahhh. Keşke aralar verilmeden hatta kırgınlıklar olmadan gitse ilişkiler. Ara vermeye gerek kalmadan, iki medeni insan gibi karşı karşıya gelip çiftler tartışmadan sorunları halletseler. Ama işte nerdeeee. Hep suçlamalar, hep isyanlar. İğne kendimize çuvaldız karşı tarafa olmalı ama nedense pek yapamıyoruz bunu. Ama bana sorarsınız eğer ilişkide sorunlar varsa konuşup halledilemiyorsa bir süre ara verilmesi iki tarafın da hayrına olacaktır. Haa tabi süreyi çok uzatmamak kaydıyla. O zaman da cıvkı çıkar çünkü. Az bir süre ayrı kalınırsa iki taraf da düşünür, taşınır, özler, hatalarını anlar derken daha sağlam bağlarla bağlanırlar bence ilişkiye dönüşte. Halledilemeyen sıkıntılar varsa arkadaşlar ilişkinizde, hemen bitirmek yerine bir süre minnak bir süre ayrı kalmayı göze alın derim ben. Ha yine olmadı sen sağ ben selamet der yola devam edersiniz. Ayy dile kolay kalbe zor der buradan da çok sevdiğim Zakkum grubuna selam ederim J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder