7 Ağustos 2016 Pazar

# tatil # tatil dönüşü

TATİL DÖNÜŞÜ İŞ SORUNSALI


Arkadaşlar uzun uzadıya cümleler sarf etmeye gerek yok diye düşünüyorum. Zira başlıktan siz benim nasıl bir ruh hali içinde olduğumuz anladınız ve tatil dönüşü nasıl hissedilir, işe nasıl bir ruh haliyle gidilir tahmin ediyorsunuz. Pek bir sıkıntılı, pek bir isteksiz, pek bir çalışma azmi olmaması durumu söz konusu olmuyor mu sizde de?

Yüzyıllardır var olan sıkıntı ve dünya döndükçe insanlar tatile çıktıkça ve tabii ki tatil sonrası iş başı yaptıkça bu sorun devam edecektir. Nesilden nesle aktarılar bir sıkıntı valla. Babadan oğula anadan kıza J Ancak maalesef ki bu sorunun bir çaresi yok millet. Ne yani şimdi tatile mi çıkılmasın? Hayır tatile çıkıldı e geri mi dönülmesin? Hadi geri de dönüldü diyelim yahu işe mi gidilmesin? Valla en temizi yılın her günü çalışalım tatilsiz ve böylece böyle bir sıkıntı olmaz diyorsanız de hadi buyurun bakalım, yaz geldiğinde ne kadar durabileceksiniz tatile gitmemiş?

Tatil sonrası iş sorunsalı demek, deniz, kum, güneş, plaj, yeni yerler, tatil ruhu, mailsiz, müşterisiz, işsiz gezmeleri bırakıp bol mailli, bol telefonlu, bol erken kalkmalı, bol stresli, acıyan deriyle işe gitme zorunluluğu demektir. Hayır ne var biliyor musunuz bi adaptasyon sıkıntısı demeyeyim doğru olan o değil de yani bence kafa yerinde olmamış oluyor ki işe de doğru düzgün gidilsin. Dün tatilden dönmüşsün bugün e git. Yani var ya böyle bi sinir bozucu bir durum yok millet. Bakın isteri işinizi çok sevin, ister kendi işiniz olsun, ister çok basit ve yorucu olmayan bir iş yapın ne olursa olsun tatil dönüşü her türlü iş kasacaktır ve kasmaya devam edecektir. Aslında bunun çözümü şu olsa gerek, tatilden hemen işin bir ertesi günü değil de iki gün önce dönülse, hiç değilse bir gün evde ya da yaşanılan şehirde geçirilirse belki işe gidene kadar tatil kafasından çıkılmış olur diyorum. Ne yani olamaz mı? Ay belki faydası vardır ne bileyim yani çözümler bulmaya çalışıyorum, teninde denizin mis gibi tuz esintisi kalmış tatilcilere J


Uzmanlar da tatil dönüşü yaşanan sıkıntıları minimuma indirmek için, işe başlamadan en az iki gün önce tatilden dönün ki işe başlamak için geçiş süresi olsun diyor. İşte eve alışmaya çalışın, yok işte isterseniz havuza gidin ya da şehir içinde minnak yürüyüşler yapın ki pazartesi geldiğinde işe bir nebze de olsa adapte olmuş olun diyo. Peki soruyorum uzmanlara yine, güzelim tatili 2 gün erkenden noktalayıp eve dönmek ne kadar mantıklı acaba? Dönüş günü bile zorluk yaşanırken iki gün önce nasıl dönülsün ya. Tamam anlıyorum sizler de bize yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama siz de inanın ve kabul edin ki artık bu sendromun maalesef ki çaresi yok. Olmayacak da. Yığınlarca iş bekliyor, mailler birikmiş mail kutusunda, patron hemen toplantı ister sen de gel sendroma girme.

Arkadaşlar maalesef ki bundan kaçış yok. Yani emin olun tam da buraya cuk diye oturacak bir söz biliyorum ama ziyadesiyle abes daha doğrusu argo kaçacağından tutuyorum kendimi inan olsun J Gerçekten bunun bir çaresi de yok, uyarısı da, önerisi de. Şu an birçoğunuz tatil dönüşü iş sendromunu yaşıyorsunuz ve en az sizin kadar stresli hallerdeyim, yapacak bir şey yok valla. Belki şunu bilmek bir nebze daha iyi hissettirecektir; çalışmadan maalesef ki yaşanmıyor. Bakın çalıştığınız işiniz ve haliyle paranız olduğu için tatile çıkabildiniz. Şu an birçok insandan daha şanslısınız. Bir dünya işsiz varken, şükredin ki sendromunu yaşıyor olsanız bir işiniz var. yine işiniz olduğu için seneye daha farklı bir yerde tatil macerası sizi bekliyor olacak J


Herkese sendromu en aza indirgeyebileceği günler haftalar dileriimmm J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder