24 Ağustos 2016 Çarşamba

# kadın ve bakım # kadın ve süslenmek

KADINLAR KİM İÇİN SÜSLENİR?


Hayatta bir çözüme kavuşamayacak, kavuşsa da yine bazı kesimlerce karşı görüşü savunulacak konulardan biriyle yine birlikteyiz değerli okurlar :) Kadınlar kimin için süslenir? Yani var ya bu kadınlığın başına daha neler gelecek, ne tarz sorularla karşı karşıya kalacağız, nelerle savunacağız inan olsun belli değil. Her kesimden bin bir çeşit görüş öne sürülüyor konuyla alakalı, ne yani ben sessiz mi kalaydım? Hiç de başarabildiğim bir konu değildir sus pus olmak, onun için buyurun bakalım kadınlar kimin için süsleniyormuş, bence :)

Arkadaşlar kadın olmak başlı başına hem çok güzel hem de biraz zor bir meziyet. Bakımlı olacaksın, ana olacaksın, eş olacaksın, çalışan bir ana olacaksın, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan olacaksın, evin dişi kuşu olacaksın, sorumluluk sahibi olacaksın, başarılı olacaksın, ölen olacaksın, öldürülen olacaksın, şiddete maruz kalan olacaksın, çocuk doğuran olacaksın, topluma uymayan davranış sergilendiğinde taşlanan ve yuhlanan olacaksın. Yani daha ne diyeyim. İnan olsun bazen kadın olmak çok zor olabiliyor. Yani kadınlığa yüklenen anlamlara gün geçmesin ki yeni bir tanesi eklenmesin. E bir kadın olarak da nereye kadar kayıtsız kalayım ben de kendi çapımda.
Kadınların kimin için süslendiğine bilim adamlarından da bir cevap gelmeyince iş başa düştü yine :) Sevgili millet, bir kadına zorla bir şey yaptıramazsın. Yani aslında erkek kadın fark etmez aslında. Daha doğrusu bir insana kolay kolay bir şey yaptıramazsın. İşin içine “zor” kelimesi girdiği zaman işler tersine dönebiliyor ve inada biniyor konu. İnan olsun tecrübeyle sabit :) Haa ricalarda tabii ki de bulunulabilir, bazı istekler dile getirilebilir ancak “şunu yapacaksın” gibi emir cümlesi işin içine girdiyse, vay o cümleyi kuranın haline. Sen kim köpek bana emir veriyorsun uleeyynn diye sorarlar adama :) Kaldı ki kadınlar çiçektir, ne bileyim narindir, sevgiyle ilgiyle beslemek lazım bizleri ki solmayalım değil mi ama: ) Ay şey tabi ki ajitasyon yapacak halim yok da esasında durum böyledir ama. Yaradılış gereği bizler naif varlıklarız işte. Kadınların ne isteği belli değil diyen zihniyet ve düşünce şekilleri var ya, hey yarabbim ya bir sinir ediyorlar beni, bir kendilerini haklı çıkarma çabaları. Yemin olsun biz kadınlar onca şeyle uğraşırken bir de böyle kendimizi anlatamıyor oluyoruz ya, ay ben hiçbir şey demiyorum valla. Ama şunu biliniz ki, kadınlar önce tamamen ama tamamen kendileri için süslenir. Bu konu da burada biter :)


Arkadaşlar kadınlar inan olsun, aynada kendine baktığında kendini iyi hissetmek için, sosyal hayat içinde aktif olarak rol aldığımızdan mütevellit de dış görünüşümüze haliyle dikkat etmek zorundayız. Hem unutmayın ki kadınların da iş hayatı içinde üstlendikleri sorumluluklar gün be gün artıyor. Haliyle dediğim gibi hem aynaya baktığımızda güzel ve bakımlı bir kadınla karşılaşmak isteriz hem de işimizde çevremizde saygı duyulan beğenilen tabii ki de olmak isteriz. Ama bir kadın kolay kolay bir erkek için süslenmez bu da böyle biline. Yani şöyle yine yanlış anlaşılmasın tabii ki de erkeklere de hoş görünmek isteriz o ayrı ama dışarı çıkarken özellikle bir erkek için giyim kuşam ve makyajımıza dikkat etmeyiz. Tamamen kendimiz için alışveriş yapar tamamen kendimiz beğendiğimiz için saçımızı boyatıp makyaj yaparız. Yahu bunda acaba anlaşılamayacak ne olabilir ki? Bizler severiz bakımlı olmayı, güzel görünmeyi bundan dolayı kendimizi en iyi hissettiğimiz şekilde yansıtmak ve görmek isteriz. Yani bilmiyorum siz hiç şahit oldunuz mu şahsen ben olmadım, bir kadının ayakkabı alırken, “aaa şu ayakkabı pek şık, erkekler bayılır kesinlikle almalıyım” dediğini duydunuz mu? “Ay pembe ruj erkekler hastası olur kesinlikle kullanmalıyım” dediğini? Yani dediğim gibi ben karşılaşmadım ve öyle olacağını da düşünmüyorum.

Bakın şöyle de bir gerçek, bir kadın bir erkekten hoşlanmaya görsün. O zaman işte işler bir tık daha değişiklik gösterebiliyor. Nasıl mı? Şöyle ki, tamam kadınlar öncelikle kesinlikle ama kesinlikle kendileri için hazırlanır, süslenir, makyaj yapar vs. Bütün erkekler için geçerli değil ama işin içine hoşlandıkları etkilendikleri bir adam girdiği zaman daha da fazla dikkat etmeye, kendimizi o hoşlandığımız erkeğe beğendirmeye çalışırız. Valla kimse bunu inkar etmesin, bir kadın olarak tecrübelerime dayanarak bunu söyleyebiliyorum :) Ha özellikle dışarı çıktığımızda tüm gözler üzerimizde olsun diye bir gayemiz yok. Parantez açmak istiyorum izninizle ( bazı kadınlar özellikle erkekler için süslenir maalesef ki böyle bir gerçek var. işte biz kadınlar bu tarz kadınlara da neyse bir şey demiyoruz :) ) var böyle de bir gerçek. Ancak bunlar istisnai kişilikler. Birinden hoşlandık ve hemen hemen her gün karşılaşacağımız bir ortamdaysa o kişi iş yeri gibi, daha da özen gösteririz giyim, kuşam, saç, makyaj gibi. Daha güzel görünmek isteriz. E nihayetinde adamdan hoşlanıyoruz arkadaşım ne yapalım yani. Paspal paspal dolaşalım da kendimizi adama beğendirmek varken, uzaklaştıralım mı yani? Ne yani biz yuva yapan insanlar olmayalım mı? Ne yani biz sevdiğimiz adam için uğraşmayalım mı? Ne yani biz hoşlandığımız adama güzel görünmeyelim mi? Biz ezik mi olalım? Biz sevmeyelim mi? Biz sevilmeyelim mi? Ne yapalım ha :)


Velhasıl arkadaşlar, biz kadınların illa başkaları tarafından güzel görünmekten ziyade kendimize güzel görünmek gibi bir gayesi vardır. Kimse kimseyi kandırmasın, öncelik kendimiz sonrası ise hoşlaştığımız adam kişisi :) Yani aslında var ya, azıcık empati kurulabilse böyle bir soru artık akıllarda kendine yer bulamayacak ancak erkekler nedense kadınlar ne yapıyorsa bizler için yapıyor düşüncesine bir hayli sahip oldukları için, yaptığımız her şeyde kendileri için anlam çıkarmaları takdire şayan. Ne yani, sen bizim için mi marka ayakkabı giyiyorsun adam kişisi? Bizim için mi saçlarını jöleliyorsun? Bizim için mi parfüm kullanıyorsun? Tabii ki de hayır. Ee öyleyse :)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder