14 Ağustos 2016 Pazar

# aşk # aşk için savaş vermek

SEVEN İNSAN SEVDİĞİ VE SEVGİSİ İÇİN SAVAŞMALI MIDIR?


Aslında arkadaşlar evet başlık bu ama konu o kadar geniş ve detaylı ki; bu başlığa bağlı kalmaya çalışıp içimde ne var ne yoksa dökeceğim valla satırlara. Kişi kendinden bilir işi diye bir gerçek var dünyada :) Seven insan tam olarak ne için savaşır aslında esas sorun bu? Karşısındakini sevdiği için mi? Yaşanmışlıkları sevdiği için mi? İlişkiyi ve sevgisini sevdiği için mi? Ve inanın bu sorular ardı arkası kesilmeden çoğalabilir.

Eğer mevzu bahis gerçek bir aşksa, kimse kusura bakmasın ama seven insan her şeyi yapar arkadaşım. Gözünü öyle bir karartır ki, bazen kendi bile inanamaz yaptıklarına ve yapacakları için kendine verdiği söze. Seviyor diyorum çünkü seviyor. Gerçekten seven taa yürekten seven insanlar ne demek istediğimi daha iyi anlıyordur şu an. Günümüz aşklarından bahsetmiyorum haa. Ha yalnız günümüz aşkları derken yanlış anlaşılmasın, yine yüreğinin taaa derininden sevenler yok mu var tabii ki. Ama ben anlamıyorum arkadaşlar, bakıyorsun ilişki bitiyor (süresi önemli değil burada) bir hafta sonra herkes normale dönmüş. Oppsss! Yahu hangi ara? Yalancıktan iki gözyaşı dökülüyor sonra bir bakmışsın kaldığı yerden devam ediyor hayatına. Yani tabii ki hayat devam ediyor ömürlük yas tutacak halimiz yok eyvallah ama 1 hafta nedir yaa süresi bu mudur gerçekten? 1 haftalık mı yaşıyorsunuz aşklarınızı? Pardon ya ne aşkı? Aşk dediğin geçmez arkadaşım geçmez. Yakalandın mı bir kere, sevdin mi için kanaya kanaya ayrılığın acısı da ömürlük sürecek geçmişler ola. Zaman aşımına uğrar tamam, gel zaman git zaman içinde bağışıklık da kazanır yürek o hissettiği acıya ona da tamam, ama kimse kusura bakmasın eğer ortada gerçek bir aşk varsa eğer Werther’in acıları misali yılların hücumuna uğrasa da geçmez o acı da yaşanılanlar da. Bir haftalık değildir yani gerçek aşkın yarattığı boşluğa alışma süresi. Bir haftalık değildir dökülen gözyaşının ardında kurumak bilmeyen göz pınarlarındaki damlaların hakkı. İlişki içinde seviyorum diyorsunuz da, o zaman o sevginin hakkını verecek herkes. Yalandan ilişki bitirmelerle, tek bir hata karşısında isyan bayrağı çekip de kalkıp gitmeler değildir seven adamın ya da kadının yapacağı işler.


Seven insan tabii ki de sevdiği için de, sevgisi için de, ilişkisi için de savaşmalıdır hatta seven insan savaşandır. Hatalarda arkayı dönmek o kadar kolay ki. Sen bana yalan konuştun pat ilişki bitti, bana değer vermiyorsun pat ilişki bitti, benim sevdiğim kadar sevmiyorsun pat ilişki bitti. Baktığımız zaman aslında ilişkilerin bitmesi için o kadar çok neden var ki. Oysaki devamı için sunulan nedenler de bahanelerde çok kısıtlı. “sevmek” işte asıl mesele. Yeter mi tek başına tabii ki yetmez. Her iki taraf da elinin taşın altına koymalı ki aşk gediğine otursun, ömürlük olsun, mutluluk versin. Ben anlamıyorum ki, affetmek mi asıl güç olan yoksa gurur mu bazı şeylere engel? Seven insan savaşır millet, hem de bunu istediği için karşısındakini kaybetmekten korktuğu için yapar. Tekrar kazanmak, ilişkisinin devamını sağlamak için savaşır. Hemen sırtını dönüp gitmez seven insan. Sığınmaz bazı bahanelerin arkasına. Yukarıda da dedim ya, önemli olan yapılan hatayı affetmektir o yüce gönüllülüğü göstermektir. Haa bazı affedilmeyecek hatalar yanlışlar vardır bunların da gözünüz kapalı tamam deyip yola devam edin demiyorum. İşte o zaman karşı taraf sizi “nasıl olsa var” diye görüyor. Haa bu da sığmıyor maalesef ki gerçek aşkın kurallarına ama “aşk” dediğimiz olay o kadar ayağa düştü o kadar anlamı yitmeye başladı ki, kim kime dum duma ilişkiler almış başını gidiyor. İki gün gözyaşı dökülüyor, üç gün damar şarkılar dinleniyor tamaammm acı çekme sınırını aştınız haydi millet partilerde kopmaya.

Seven insan savaşır arkadaşlar kim ne derse desin. Çünkü ne aşk ne gurur dinler ne de haklı haksız arar. Aşkta gurur olmaz diyorlar ya, bundan daha gerçek daha yerinde başka bir söz söylenmemiştir belki de aşklar için. Tabii ki de aşkta gurur olmaz. Gurur yapan da gerçekten sevmeyen bir insandır ben size söyleyeyim. Seven insanda ne gezer gurur yaa? Seven insan neden yapsın ufak tefek hesaplar? Seven insan neden savaşmasın pardon da seven insanın asıl işi sevmek mi yani, bu kadar mı görevi? Savaş vermedikten sonra, ilişkisi ve sevdiği için bazı şeylere göz yummadıktan sonra başlarım öyle aşka ben. Unutuluyor ya nedense şu güzelim sözler; “hatasız kul olmaz, hatamla sev beni”


En ufacık bir sorunda arkasını dönüp çekip gidenin aşkından sonuna kadar şüphe ederim ben. Çünkü seven insan sevdiğini üzmelerden korkar, onun gözünden akmasını düşündüğü gözyaşı için bile canından can gider kaldı ki yaşını akıtacak, kendi menfaatinden çok sevdiği için göze alır bazı şeyleri, üzemez kıyamaz canını yakamaz. Haa hazır konu gelmişken söylemeden geçemeyeceğim, seven insanın en önemli özelliği nedir biliyor musunuz? Bence seven insanın en büyük özelliği sevdiğinin canını yakmamasıdır. Ben bunu bilir bunu söylerim. Sevdiğinin canı yanarsa eğer kendi canı yanmış gibi acı çeker çünkü kişi. Bakın ne var biliyor musunuz? Kişi kendinden çok karşı tarafı düşünüyorsa, kendi çıkarlarından çok karşı tarafın çıkarlarını gözetiyorsa, kendi mutluluğundan önce karşı tarafın mutluluğu için savaş veriyorsa, kendi üzülmeyi göze alıp da karşı tarafın gözündün akacak tek bir damla yaşa katlanamıyorsa işte ben bu kişiye gerçekten aşık insan derim arkadaşlar. Unutmayın ve her zaman ilişkinizde bunu hatırlayın, “seven insan sevdiğine kıyamayandır.”
Aşkta tabii ki de savaşlar verilecek, seven insan sevdiği için tabii ki de bazı şeyleri göze alacaktır. Ha yapamıyor mu, bahane arar gibi ufacık bir sorunu konuşup halledip çözmek yerine sırtını dönüp gidiyorsa, hele hele karşı tarafın çılgınlar gibi özür dilemesine rağmen, af dilenmesine rağmen hala umursamaz bir şekilde gidebiliyorsa bu kişi asla sevmeyendir. Sevmiyor arkadaşım bu başka türlü açıklanamaz. Hatalar illaki olacaktır, yanlışlar istenmese de yapılacaktır ilişki içinde. Bunlar hani derler ya ilişkinin tuzu biberi diye. Olacak olmalı belki de buna emin değilim ama ortada eğer ki affedilmeyecek büyüklükte bir sorun yoksa, ilişkiye neden devam edilmesin ki? Ortada bir aldatma yoksa, yalan dolanlar dönmüyorsa ilişki içinde sağa sola, arkadan işler çevrilmiyorsa (ki bu aşk mı oluyor ilişki mi anlamadım ki. Böyle bir ilişkide olmaz olsun zaten) geri kalan her şeyi affedilir. İnsanlar kızgınlık anında bazı şeyler maalesef ki söyleyebiliyor istemese de. Sinir hali, kızgınlık, üzüntü hakim olamaz ya insan kendine. Lanet olsun ki sarf eder istem dışı bazı sözler, ya pardon da karşıdaki kişi affetsen gururun mu incinecek? Kaldı ki, kişi hatasını anlamış özür de diliyor yalvarıyor da gurur demeden kaldı ki aşkta asla ve asla gurur olmaz ha gurur varsa da aşk olmaz bunu unutmayın, sen yine de sırtını dönüp gidiyorsan sakın ola aşktan bahsetme? Sakın ola ilişkiden bahsetme? Sakın ama sakın karşıdakini suçlama. Bazı insanlar bahane arar arkadaşlar. Öyle bir şey yokken pat diye arkasını dönüp gitmek istemez çünkü yapacak açıklama bulamaz bundan dolayı karşı tarafın yapmış olduğu ufacık bir hatayı büyütür büyütür ve çekip gider suçlamalarla birlikte. Karşı taraf neye uğradığını şaşırır kalır öylece kendi haline. İşte böyle yapanlar var ya, hayatları boyunca gerçek aşkı tam anlamıyla tadamadan ve yaşattıkları acıyı yaşatmadan ölmesinler inşallah. Ay yalnız beddua oldu sanki bu :)


Millet, günümüzde gerçek aşkı bulmak ne yazık ki çok zor. Daha doğrusu seveni bulmak zor. Sevdiğini söyleyip de sırtını dönen yarı yolda bırakan bunca çıkarcı menfaat düşkünü insan varken, “buldum” dediğiniz aşk için savaşmaktan gocunmayın. Savaşın yahu, kazanmak için de savaşın, kaybetmekten korktuğunuz için de savaşın, mutlu etmek için de savaşın. Ha ilişki için de hunharca savaşlar tabii ki de olmasın mutlu mesut yaşasın çiftler ilişkilerini ama ne yazık ki kavgalara da tartışmalara da hazırlıklı olmak gerek. Arkadaşlar ben şunu bilir şunu söylerim; “ eğer ortada gerçek bir aşkı da geçtim de gerçek bir seven varsa, ve eğer hak edeceğine inanıyorsanız savaş verin. Emin olun gururunuzda eksilme olmaz. Emin olun milletin alay konusu olmazsınız. Emin olsun kimsecikler arkanızdan alay edici konuşmaz. Seviyorsanız, gidin savaşın ulan kısacası”


Unutmayın ki, aşklar kolay oluşmuyor hele de seven bir kalbe eş kolay kazanılmıyor. Hatalar insanlara mahsus da nerede o affetmeye tenezzül etmeye meyilli koca yürekli insanlar acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder