18 Ağustos 2016 Perşembe

# aşk # aşk ve gelecek

AŞK VE GELECEK HAYALİ


Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi, hangimiz kurmadık gelecek hayali diye bir giriş yapar ve “şarkılar iyi ki varlar” diyerek konumuza girizgah yapmaktan büyük bir onur duyarım :) Evet arkadaşlar sorarım sizlere, tamam hepimiz sevdik çılgınlar gibi sevmesine de hangimiz gelecek hayali kurmadık he söyleyin hele bana? Gelecek hayali deyince hemen herkesin aklına haklı olarak evlilik gelir ancak burada mevzu bahis sadece evlilik değil. Yani gelecek demek, sevdiğinle uzun yıllar mutlu etmek, onun uzun yıllar hayatında olmasını dilemek, evet tabii ki sonunda da evlilikle taçlandırmak çoluk çocuğa karışmak. Ayy yeminle kalbim şu an cız etti, benden bu kadar :)

Eminim birçoğunuz “nasıl olsa bitecek” diye başlamıyordur ilişkilerine. Amaaann nasıl olsa sonu yok diyerek yürütmeye çalışmıyordur içinde bulunduğu oyundan bozma ilişkiden hallice durumu. Haa eğer ortada bir çıkar ilişkisi yoksa tabii ki de. Ki onları ilişki kategorisine bile koymamakla birlikte öyleleri yüzünden ne erkeklere güven kaldı günümüzde ne de kadınlara. Kurunun yanında yaş da yanar misali. Herkes mutlu olmak hayatına aldığı kişiyle, kavgada da tartışmada da sarılabilmek, adını duyunca dahi heyecanlanabilmek ister. E bu kadar severken de, yarınında da olsun ister sevdiği insanın. Çünkü “onsuzluk” bu düşünce bile canından can götürmeye bile yeterken, onsuz uyanacağı yeni bir gün bile zehir zıkkım olup boğazında düğümlenir her bir sözcük işte. Anlatılamaz ki aslında, yetmez çünkü kelimelerin oluşturacağı cümle öbekleri bile. Nasıl anlatılır zaten ben bilemedim ki bunu da. Aşk ve gelecek demek, yarının da sevdiği kişinin hayali ile değil de bizzat varlığıyla huzur bulmaktır. Aşk ve gelecek demek, hayatına aldığın kişiyle mutlu bir beraberlik demektir. Kısacası aşk ve gelecek demek, seven iki kalbin her daim yan yana atması ve var olması demektir.

Herkes mutlu bir gelecek hayaliyle yaşar. Mutlu bir iş, mutlu bir arkadaş çevresi, mutlu bir beraberlik ve mutlu bir son. Evet evet sonun bile mutlu olmasını diler nice yürek. Her alanda mutluluk evet önemli ama bu kalp işleri var ya millet, değmeyin gitsin. Yahu evet mutlu olmak da bizlere mahsus mutsuzluk da. Her şeyi göze alarak başlamalı her şeye öyle değil mi? Mutlu olmaya varız da sevdiğinizle mutsuzluğa da var mısınız asıl mesele bu değil mi zaten? Tamam herkes mutluluk hayal eder ama kimse kusura bakmasın da, küçük bir mutsuzluk da çekip gitmek değildir ki hayalini kurduğumuz gelecekteki mutlu günlerin hayali. Aşk ve gelecek demek, mutsuzluğu da göze alarak mutsuz olsan da sevdiğin yanındaysa sorunların üstesinden gelebilmek demektir.

Şöyle bir şey var bir de millet, zamanla aşk bitiyor derim ben. Aşk, evet şiddetli evet inişli çıkışlı evet heyecan verici ama zamanı var diye tahmin ediyorum ben. Daha doğrusu şöyle, tabii ki 10 yıl sonra hala aşık olabilirsiniz ama o kadar şiddetli değildir artık hissedilenler bence. Hatta daha sağlam devam edersiniz ilişkiye belki de. Sevgi kalıyor bizlere kalan ama geleceğinizde olmasını dileyecek kadar sevgiden bahsediyorum. Öyle seviyorum içimde sonsuz bir sevgi var deyip de, iki gün sonra vazgeçilebilen sevgilerden bahsetmiyorum. Arkadaşlar aşk ve gelecek demek, aşkın bitmesini göze alarak sevginin ömürlük olmasını temenni etmektir.

Aşk ve gelecek demek bir ömür sevdiğini yanında hissetmek demektir. Onun yanında uyuyup onun yanında uyumak evet bunu herkes ister ama hasta olduğunda sanki canından can gidiyormuş gibi hissetmek, onun ateşini 1 derece düşürebilmek için bile kırı kırk yarmaktır. Aşk ve gelecek demek, sorunlarla birlikte baş edebilmeyi öğrenip, parasız kalınca bile tok olabilmeyi öğrenmektir. Aşk ve gelecek demek, isyanlarla karşı tarafı kırmak yerine güzellikle konuşup sorunların üstesinden gelmek demektir. Aşk ve gelecek demek, kolay kurulmayan aşkların, yön verirken yanlışa sapsa bile ilişki sevginin gücüyle rayına oturtmaktır. Kısacası millet aşk ve gelecek demek, kılına zarar gelmesin sevdiğinin diye uykunda bile telaşlanmaktır.

Ne zor dimi artık bunları yapmak hatta hayalini bile kurmak. Sahi neydi ki aşk için bazı şeyleri göze almak? Neydi hatta göze alınanlar? Ne yapar kişi sevdiğinin yanında olabilmesini sağlamak için? Nelerden feragat edip nelere amennah demekti? Neydi yahu bu aşk denilen kavram neydi? Yarını düşünmeden sadece bugüne odaklanmak ve anın tadını çıkarmak mı? Yoksa yarın ben onsuz olamam sonsuzluk çemberinde sevdiğinin adını haykırmak mı?


Demem o ki, kolay vazgeçilen de kolay vazgeçen de olmayın arkadaşlar. Aşk diyebiliyorsanız içinde bulunduğunuz haleti ruhiyeye sahiplenin ve peşinden gidin o müthiş duygunun. Tabi karşı tarafında rızası alın :) Rızası derken emin olun onun da sizi sevdiğinden, emin olun yarın sizi bırakmayacağından ve aşkına sahip çıkacağından. Emin olun kısacası arkadaşlar emin olun, hem kendi aşkınızdan hem de karşınızdakinin size karşı beslediği aşktan. Çünkü aşk ve gelecek demek, iki kalbin aynı anda aynı hisle çarpması demektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder