25 Ocak 2018 Perşembe

# #kadınveerkekilişkileri #erkeğeboyuneğmek #güçlükadın #ilişkiler #kadınıngücü

ERKEĞE BOYUN EĞMEK


Başlıktaki saçmalığı fark ettiniz değil mi sevgili başı dik, güçlü, gururlu, onurlu kadın arkadaşlarım :) Genelde tüm yazıları kadın erkek ayrımı yapmadan sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. Zira gönül işlerinin kadını erkeği olmaz diye. Ama bu yazı tamamen kadınlara yönelik, özellikle de bir erkek karşısında sesini çıkarmaktan yoksun, kadın olma ayrıcalığı ve gücünün farkında olmayanlar için yazdım. Yapmayın arkadaşlar, aşkınızdan da ölseniz yapmayın, boyun eğmeyin. Tamam söylemek istediğim bu kadardı hadi hoşçakalın :)

Arkadaşlar beni benden alan, ayarlarımı bozan, sinirlerimi zıplatıp, hayıflanmama neden olan kadınlar var. Erkeğinin her dediğini istisnasız kabul eden, haklı olsa da susan, senini çıkaramayan kadınlar. Ha bakın yanlış anlaşılmasın, burada anlatmak istediğim; adamların sözünü dinlemeyin, kendi kafanıza göre yaşayın, dediklerinin tam tersini uygulayın, kendi bildiklerinizden şaşmayın değil. Benim burada anlatmak istediğim, haklı olduğunuz durumlar karşısında sonuna kadar savaşmayı bilin. Adam size "nasıl olsa benden çekiniyor, her dediğimi yaptırabilirim" gözüyle bakmasın. Bu yüzden sizi hakir ya da güçsüz savunmasız görmesin. Herkesin kendine has doğruları ya da yanlışları vardır. Kimsenin doğrusuna herkes karışamaz nihayetinde :)

İnsan en büyük hatayı nerede yapıyor biliyor musunuz? Karşısındaki adama ondan vazgeçmek istemeğini belli ettiği anda, onu kaybetmekten korktuğunu söylediği anda, kendisi onaylamasa da sırf sevdiği adam istiyor diye kendini adamın istekleri doğrultusunda yönlendirdiğinde... İşte şiddetle bunlardan kaçının arkadaşlar. Bu sefer ne oluyor biliyor musunuz? Zaman içinde doluyor doluyor ve gün geliyor patlıyorsunuz. Yazık değil mi size? Yazık değil mi doğrularınıza? Yazık değil mi hayatı kendiniz için cehenneme çevirmenize?


İlişkiler içinde tabii ki de her iki taraf da karşılıklı roller oynuyor doğruya doğru. Seviyorsunuz, çok seviyorsunuz amennah. Zaten sevin, sevmeden bir ilişkiye adım atmayın. Hele hele karşılıklı saygı olmazsa olmaz. Ama ne var biliyor musunuz arkadaşlar, kaybetme korkunuzu karşı tarafa hissettirdiğiniz an ahan da hapı yuttunuuuzzzz. Yandı gülüm keten helva. Bundan sonrası sinir hastası olmamak için ciddi bir savaş vermeniz gerekiyor benden söylemesi. Millet bakın kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Kimse sadece sizin için gelmiyor dünyaya ve dünya sadece onun etrafında dönmüyor. Kimse ilişkisi bitsin istemez. Ama bunun için de adamın her dediğini yapmaya, hatalarını görmezden gelmeye gerek yok. Başınıza çıkar sonra indir tependen indirebilirsen. Her istediğini yapma hakkını kendinde görmeye başlar. Allah esirgesin aldatmaya bile gidebilir durum kendinize gelin :) Nasıl olsa beni seviyor, benden vazgeçmiyor, her dediğimi ve yaptığımı sineye çekiyor. Amaaaannn benden kralı yok. Kendini vazgeçilmez sanıyor adam bu sefer. Ha bu durumun tam tersi olsun diye de her şeye karşı çıkın, kafanıza göre tek başınıza ilişki yaşayın demiyorum.

Anlatmak istediğim tam olarak şudur başka da bir şey demeyeceğim ha ona göre iyi okuyun ;) Arkadaşlar demem odur ki; bir birey hele hele kadın olarak kendi değerinizin farkında olun. Adamı kaybetmekten korkuyorsunuz diye her dediğini yerine getirmek zorunda değilsiniz. Hayır ayrılın ne olacak eni kötü bir kaç gün belki bir iki ay ağlar sızlanır sonra unutursunuz. Kadın dediğin bir erkek ve toplum karşısında güçlü durmayı bilen amazondur ya. Tamam aşkım, peki dediğin gibi olsun bitanem, ha tamam hemen getireyim tatlım. Oysaki içinizden gelmiyor o an onun dediğini yapmak yapmayın o zaman. O sinemaya gitmek istiyor ama siz tiyatroya. Ya ortak bir paydada buluşup başka bir plan yapacaksınız ya da onun dediğim dedik davranışları karşısında boyun eğmemeyi bileceksiniz. İnat etmeyin, sırf mulahefet olacağım diye yükselmeyin. Ama istemeden de adamın size bazı şeyler yaptırmasına asla müsade etmeyin. Ne demek canım erkeğe boyun eğmek. Çalışın kendi ayaklarınız üzerinde durun. Nasıl olsa başımda bir erkek var mantığıyla nefes almayın. Nasıl olsa o beni korur kollar. İllaki bu çok güzel bir his bilirim merak etmeyin. Ama inan olsun zorluklar karşısında bir kadını kendi başına savaşması var ya işte bu paha biçilemez.


Korkulacaksa iki taraf da korksun kaybetmekten, üzülmekten. Herkes elini taşın altına koyacak kimse kusura bakmasın valla. Size uymayan davranış ya da rollerle benliğinizi şekillendirmeyin. Doğrularınız olsun, güçsüzlük ezer geçer sizi. Ne demek erkeğe boyun eğmek. Ayrıca insanoğluna boyun eğmek nedir ya. Erkeği kadını yok arkadaşlar, güç insanın kimseye ihtiyaç duymamasıdır. Güçlü olun, sonrası zaten olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder