28 Eylül 2016 Çarşamba

# aşk bir oyun mudur # aşk ve anlamı

AŞK BİR OYUN MUDUR?


Bir kaçan ve bir kovalayan varsa, aşk bir oyundur diyenler var. Sürrealist bir düşünce şekli. Ama sadece oyunlarda mı bir kaçan ve kovalayan var canıımmm. Polisler de hırsız kovalıyor, katil kovalıyor. Şakasına mı yani o kadar çatışma, oyun mu diyeceksiniz buna da? Arkadaşlar işin içine yürek giriyorsa bırakın oyunu hesaba kitaba yer kalmaz. Hala “oyun mudur” soruları cirit atıyor ortalıkta. Ahh Nazım ahhh be üstad, yokluğuna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Zannımca günümüz aşklarını görmüyor olman açısından iyi ki yoksun, baksana olanlara baksana yorumlara hele.

Aşk hakkında ne yazılar yazıldı, ne şiirler kaleme alındı, ne canlar yandı, ne yürekler kavruldu. Tek kelime, tek hece çok anlam çok fazla his. Bazen düşünüyorum da, acaba “aşk” kelimesine mi biz mi bu kadar büyük anlamlar yüklüyoruz diye. Sonra düşünüyorum, anlam yüklemekle atmaz o kalp o kadar hızlı, sırf anlam yüklendi diye dil ağız içinde büyüyüp durmaz görünce sevdiğinin alev gözlerini. Neydi peki anlamını yitmesine neden olan? Şişkin cüzdanlar mı, pahalı arabalar ve mücevherler mi, iki büyük göğüs mü, yoksa özel uçaklar mı? Wertheraşkından verem olmadı mı yahu zamanında, peki Ayhan Aydan’ın çektikleri? Aşk değil miydi yaşadıkları, oyunu mu kaybettiler yoksa üzüntüden olan oldu mu dersiniz? Aşkın oyun olduğunu düşünen zihniyetler, umarım gözünüz açıklığında yürekten sever bağlanırsınız bir insan evladına, o zaman bakın bakalım, yüreğin devreye girdiği hislerde oyuna yer kalıyor mu diye.

Aşkın olduğu yerde oyuna, plana, stratejiye yer kalmaz millet. Hesap kitap işi değildir bu lanet olasıca duygu. Evdeki hesap çarşıya dahi uymazken, senin minik oyunların koca yürek içinde kendine yer bulur mu dersin? Kaldı ki oyun ne ya? Ne için oyun? Hangi amaçlar doğrultusunda insan oyun oynamak ister ki aşk içinde? Ha pardon bunu savunanlara göre aşk zaten yok ki, belki bir halisünasyon belki bi yanılsama belki bir OYUN!


Aşk bir oyun ki kazananı da var kaybedeni de diyenler de yok değil hani. Peki kime göre kazanmak ya da kaybetmek? Hakem mi var, kural koyucu mu var, aşk bittiğinde puanlayan bir sistem mi var? yahu biten bitmiş giden de gitmiş. İster kazanmış ol ister kaybetmiş. Zamanında sevdiğin insan hayatında olmadıktan sonra ister süper güç olsan neye fayda? Neyi kazanır ya insan aşkın sonunda? Tecrübe, ders, sevgi ne anam babam ne? Kaybedeceklerin vardır evet buna lafım olmaz. Ancak kaybetmekten kastım da, belirli kurallar çerçevesinde, çiftlerin birbirlerinin önüne geçme telaşı değildir hani. Eğer aşkın oyun olduğunu savunuyorsanız. Kötü sonla taçlanan bir ilişkiyse, güven kaybetmek demek, neşe kaybetmek demek, gülücük kaybetmek demek, heyecan kaybetmek demek, yoldaşını kaybettin demek. Kaldı ki iyi olsa neden ilişki bitsin ki?

Oyun içinde kişi hırslanır, kazanmak ister, egosunu tatmin edip havalara uçmak ister. Aşkın neresine sığdıracaksın bu anlamları peki? Gerçek olan aşksa gerisi teferruattır dostlar. Ha ben de bir Juliet değilim, bi Leyla değilim ama zamanında aşık olmuş biriyim. En azından aşkın oyun olmadığını bilecek ve anlayacak kadar tecrübe sahibiyim.

Aşkı oyun olarak görenler en büyük temennim, ölmeden yüreğinizin beyninizi ele geçirmesidir. İşte o zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder