19 Ocak 2017 Perşembe

# bir ilişki ne zaman biter # bir ilişki neden biter

BİR İLİŞKİ NE ZAMAN BİTER?


Millet bir ilişki ne zaman biliyor musunuz? Alttan alan ve daha çok seven tarafın, artık dayanamayacak gücü kaldığında, verdiğin emeklerin karşılığını alamadığında, ve devamlı yaptığı uyarı ya da ricaların dikkate alınmadığını gördüğünde biter. Evet bir ilişki seven tarafın artık o ilişkinin hayrı olmayacağını gördüğünde biter. Kıskançlıkmış, kavgaymış, anlaşamamış değil. Ha bunlar da etken tabii ki, ama dediğim gibi ne zaman ki savaş veren taraf artık yenik düşer işte o zaman ilişkiye geçmiş olsun der yoluna bakar.

Yapacak bir şey yok anasını satayım nedense iki taraf da aynı yoğunlukta sevmiyor napalım yani aşktan uzak mı duralım? Bir taraf daha baskındır aşkını yaşama serüveninde, bir taraf daha çılgındır sevdiğine karşı, bir taraf daha bağlanır daha çok alışır ve aşkı için daha çok savaş verir. Genel kural bu yapacak bir şey yok. Ha gönül isterdi ki iki taraf da çok sevsin, ölsünler falan birbirleri için, ay ne bileyim işte hani biri çok severken diğeri elleri ceplerinde beklemesin odun gibi. Ama nerdeeeeee :) 

Acaba diyorum bazen, bu mu cazip gelen zıt kutuplar için? İki taraf da aynı kalsa acaba tadı mı kalmaz ilişkinin? Ne bileyim iki tarafın da çok aynı derecede sevdiğini düşünün, ikisinin de sevdası eşit diyelim tamam mı. Ay ne o öyle vıcık vıcık havada aşk sözcükleri mi uçuşacak? Ne bileyim iki taraf da şımarık şımarık birbirlerini mi sevecek vs? Yok yok iki taraf birbirlerini aynı derecede sevmesin :) Ay şaka yapıyorum tabii ki de millet, kaç yaşında insanlarız yani, ne o öyle şımarık haller falan. Ama kim istemez canım sevdiği kadar sevilmeyi, kim istemez canım gösterdiği ilginin hadi tümünden geçtim ama yarısını görmeyi. Hele de kadınsan kimse kusura bakmasın ama daha çok bekliyor, daha çok istiyorsun. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, bir ilişkide eğer kadın daha çok seven tarafsa var ya vay o ilişkinin haline. Çok yorucu millet, çok bunaltıcı, çok sinir edici en önemlisi de ne biliyor musunuz, çok caydırıcı. Seven insan sevdiğini üzmez diyoruz ya çünkü evet gerçekten seven insan sevdiğini üzmüyor, bunun için çabalıyor var gücüyle hem de. Susuyor birçok şeye kırmak üzmek istemiyor ya gözünün nurunu hah işte ondan dolayı da yıpranıyor ama kişi.


İşte bir ilişki tam da bu durumlarda bitiyor. Seven taraf artık vazgeçtiğinde bitiyor. Seven tarafın verdiği değeri göremediğinde bitiyor, seven taraf alttan almayı bıraktığında bitiyor, seven tarafın artık sabrı kalmadığında bitiyor, seven taraf bu kadar severken karşı tarafın başkalarıyla vakit geçirip sevdiğini unuttuğunda bitiyor, seven tarafın kendi sevgilisinden değil de dışarıdan birinden az da olsa bir ilgi gördüğünde bitiyor, kayıyor gönlü başkalarına kimse kusura bakmasın. Birini deliler gibi sev emek ver ilişkiye alttan al sus bir çok şey için ama karşı taraf kılını kıpırdatmasın. Burada bir suçlu aramak yersiz ama illa birine bütün suçu yıkmak gerekirse, ilgi göstermeyen sevmeyen ve yıldırandır biten bir ilişkinin suçlusu. İşte ondan sonra ders oluyor seven tarafa, bir daha seven değil sevilen olmayı tercih ediyor. Bir daha kimse için bu denli emek harcamaması gerektiğini öğreniyor. Ve bundan sonra ilişkiyi bitiren kendisi olmuyor çoğu durumda.

Arkadaşlar siz siz olun, hak etmeyen insanlar için çok fazla ilişkinizi ayakta tutmaya çalışmayın. Siz siz olun, içinde var olan bitmek tükenmek bilmeyen aşkı gerçekten o aşkı yaşamak isteyenlerle paylaşır. Ve siz siz olun sakın ama sakın kendinizden ödün verecek kadar kimseyi sevmeyin... 

1 yorum:

  1. Birini cox sevdim oda meni sevdi evlendik ama menim sozlermi saymir mene fikir vermir basinnan edir elebil hec meni sevmir

    YanıtlaSil