20 Ocak 2017 Cuma

# Kıssadan Hisse # sevgisizlik aşkı öldürür mü

UZAKLIK MI SEVGİSİZLİK Mİ?


Ben başlarım arkadaş böyle aşkın ızdırabına der yazıma isyankar bir girizgah yaparım :) Millet merak ediyorum sizce hangisi aşkı öldürür? Sevdiğinizin uzakta olması mıdır daha ağır gelen yoksa sevgisine dair göstermediği çaba mı? Evet çaba diyorum doğru okudunuz. Gözünüzün ayarlarıyla oynamayın :) Sevgiliniz var ama sevgisiz davranıyor bir de üstüne üstlük uzakta bir hayli uzakta yaşıyorsunuz birbirinizle. Hangisi öldürür aşkınızı dersiniz?

Aşkı öldüren etkenler say say bitmez muhtemelen. Herkesin söyleyeceği bir çift isyanı lafı mutlaka var. Ama ben bugün uzaklık ve sevgisizliği ele almak istedim yüksek müsaadenizle :) Zaten arkadaşlar insanın sevdiğinden uzak yaşaması başlı başına bir sorun. Uzaklık yahu uzaklıkkkkk ne meret ne lanet. Bırakın sevgiliyi insanın genel olarak sevdiklerinde uzakta yaşaması sıkıntı. Bir de üzerine tuz biber eker gibi sevgisizliği ekle, heyt beee bu ne ızdıraptır. Ha şimdi diyeceksiniz ki, e madem sevmediğini biliyoruz ne diye birlikte oluyoruz. Yani tabi o da bir seçenek ayrıl gitsin. Ama işte bazı gözü karalar var ki, her şeyi sineye çeker. Uzakta yaşarlar ama aşkını ayakta tutmaya çalışırlar. Fark edersin belki şüphelenirsin beni sevmiyor dersin. Ama senin içindeki o umut ve o aşk var ya, karşı tarafın sana tam olarak yansıtmadığı sevginin bile üstündedir inan olsun. Tamam bir taraf pek tabii ki de daha çok sever kim ne derse desin ancak kişinin tek başına ilişki yürütmesi kadar da ağır bir şey yok. Siz siz olun arkadaşlar, sevginizin yetmediğini hissetmeye başladığınız takdirde, ortada da uzaklık ve sevgisizlik gibi durumlar da varsa uzatmayın daha fazla. Kendi sinir sisteminiz, sonraaa ne bileyim kendi akıl sağlığınız için yapmayın bunu tamam mı bakın rica ediyorum :)


Şimdi bu iki maddeyi teker teker ele almak gerekirse sevgili aşk mağdurları, iyicene yaranıza tuz basmak istemem ama ne yazık ki acı gerçeklerden de kaçılmıyor ki anasını satayım :) Sevgiliniz var ve çok seviyorsunuz. Uzaklığa bile razı gelir gönül, sevgisi aşkı karşısında. Ama tabii ki de getirdiği sıkıntıları da göz ardı etmemek gerek öyle değil mi? Sevgiliniz var tamam süper Allah daim etsin ancak ne bir özel gün ya da bırakın özel günü derdiniz, sıkıntınız, hastalığınız da bile yanınızda olamıyor ve tabii ki siz de onun yanında olamıyorsunuz. Uzaklığın en kötü tarafı özlemekten de ziyade, sevgililer el ele dolaşıp birbirlerine doyarken sizin hasret çekiyor olmanız hele de kadınsanız daha çok acıtıyor valla. E ne olacak işte, daha hassassınız, daha candansınız. Uzaklık aşkı öldürmüyor da arkadaşlar eğer karşınızda özlediğinize beklediğinize değecek biri varsa eğer. Yoksa ortada gerçek bir aşk ve değer ikilisi varsa, ne kadar uzak olursanız olun aşkınız hep canlı kalır. Çiftlerin elini taşın altına koyması gerek tabii ki, değecek aşklar değecek emekler ve her şeyi geçtim değecek insanların yolunu gözleyin bunu der bunu bilirim ben.

Gel gelelim sevgisizliğe. Sevgisizliğin aşkı öldürmedeki gücü yadsınamaz. Bakın arkadaşlar sevmek ayrı değer vermek apayrı şeyler bunu sakın unutmayın. Her seven değer vermez ya da tam tersini düşünün her değer veren de seviyor olmaz. Bir tarafın daha çok seviyor olması o ilişkiyi nereye kadar ayakta tutar dersiniz? Bakın dost acı konuşur, saçma gelmesin ya da sadece okuyup geçmeyin lütfen. Ve sakın unutmayın, hiç kimse ama hiç kimse sizden daha değerli değil. "Önce ben" demeyi öğrenmeli bir ilişkide, bu her iki taraf için de geçerli. Ancak ne yazık ki çoğunlukla böyle olmuyor öyle değil? Nasıl olsa beni benim sevdiğimden daha çok seviyor düşüncesinin arkasına sığınmayın. Sığınmayın ulan, bu ne densizliktir. Ohh ne ala anasını satayım. He oldu anam nasıl olsa seni seviyor sen sevmesen de olur, sen değer vermesen de olur, sen önemsemesen de olur, sen ilgi göstermesen kafana göre yaşasan da olur. Kimse kusura bakmasın, eğer ortada bir ilişki adı altında yürütülen aşk varsa vicdansızlık yapmayacak hiç kimse. Adamın asabını bozmayın be :) Sevgisizlik bir ilişkinin bitmesinde aşkın sönmesinde en önemli etkenlerden biri arkadaşlar. Hem kendi sevginiz hem de karşı tarafın sevgisinden emin olun lütfen. Tek taraflı emekler yıpratır insanı, ve yukarıda da dediğim gibi hiç kimse kralı gelse sizden önemli değil be. Aklınızı başınıza devşirin:)
Sırf bunları söyledim diye de gidip sevgilinizden ayrılın demiyorum evet ama ona göre yol haritanızı çizin, tamam uğraşın çaba sarf edin ilişkiniz aşkınız için ama gördüğünüzde sevgisizliği tekrar denemektense yol verin hem düşüncenize hem de sevginize. Benden söylemesi, unutmayın tecrübeyle sabit :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder