8 Şubat 2018 Perşembe

# #eskisevgilidendostolurmu #eskisevgili #eskisevgilidendost #bitenilişkilervearkadaşlık

ESKİ SEVGİLİDEN DOST OLUR MU?


Dost mu? Eski sevgiliden bırak dostu arkadaş olunmaz be. 21. yüzyıldayız diye, vay efendim devirler değişti diye, vay efendim medeni olacağız diye saçmalamayın bee eski sevgiliden dost most olmaz. Adı üstünde yaa sevgilindi o senin sevgilin. Zamanında elinden tutup öpmelere doymadığın, birbirinizi deliler gibi sevip arzuladığınız insan o. En fazla yolda gördüğünde selamlaştığın biri olur o kadar. Valla medeniyet bi yere kadar millet. Yok hayatımdan tamamen çıkmanı istemiyorum? Sebep? Onu gördükçe daha çok acı çek diye mi? Kabuk bağlamaya meyletmiş yaralarının tekrar kanaması için mi? Yani örneklerle derinleştirmeye çalışacağım pek tabii ki konuyu ama, eski sevgiliden dost olmaz, olsaydı yeni sevgili eski sevgiliyle görüşülmesine karşı çıkmazdı. Bilmem anlatabildim mi J

Şimdi diyoruz ki, ayrılalım ama sen benim için değerlisin, önemlisin, özelsin arkadaş olarak görüşmeye devam edelim. Tamam diyelim ki kaldınız arkadaş. Medeniyet sınırlarını aşıp bildiğin enseye şaplak kanka oldunuz hadi oldunuz diyelim tamam. Yahu nereye kadar dertleşip konuşabilirsin ki karşı tarafla? Bu ne biliyor musunuz? İşin Türkçesi tamamen şu; şey ayrılıyoruz ama haliyle bi boşluğa düşeceğim. En azından hayatıma yeni biri girene kadar seninle arkadaş modunda idare etmeye devam edelim. Yani biraz ağır ya da kaba olmuş olabilir millet affola ama bence işin aslı bu. Yani insanoğluyuz arkadaşlar ne istediğimiz ne düşündüğümüz kestirilemez. İlişki sonrası arkadaş kalan yok mu, tabii ki var. İstisnalar hep olacaktır ama kaide asla bozulmayacaktır.
Şöyle bir durum var yani nihayetinde benim de bi yüreğim var o kadar sert çıkmak istemem de ne kadar katılırsınız bilemem. Şimdi hani çok seviyorsundur tamam mı, güzel de şeyler yaşanmıştır ki (illa yaşanacaktır benimki de laf) kendinden çok karşı tarafı seviyorsundur (aslında bu da bir tür ütopyadır) “ayrılmak” fiili kalbinde volkanlar oluşturur. Ayy düşüncesi bile iğrenç yalnız. Hayır kelimede meymenet yok. Yani var ya Türkçede böyle başka bir kelime daha yok, sinirleri geren; “ayrılmak”. Ağlayacağım iki dakika mola baylar bayanlar JNe diyordum, hah tamam şey çok seviyorsundur karşı taraf ayrılalım dedi sen üzüldün tabi deli fişek atıyor kalbin. Daha o saniyede boşluk hissetmeye başlarsın zaten. E kolay mı canım yaşanmış onca şey, o kadar aşk sözcükleri, o kadar birliktelik pat diye silinip atılır mı e atılmaz. Ne oluyor işte canı yanan belki can yangınım az biraz görünce hafifler diyerekten hayatından çıkarmak istemez. Ama işte en büyük yanlış da budur. Çıkaracaksın ki önüne bakabilesin. Çıkaracaksın ki unutabilesin. Çıkaracaksın ki gözden uzak gönülden ırak olabilsin. Ve çıkaracaksın ki güçlü olabilesin.


Arkadaş kalalım olayı, daha ziyade terk eden kişinin olayı yumuşatma ve acıyı az biraz dindirme isteği dışında bir şey değildir. Nihayetinde e insan sonuçta belki vicdan yapmıştır. Ondan dolayı “sen muhteşem bir insansın, hayatımdan tamamen çıkmanı istemiyorum lütfen arkadaş kalalım” der. Ama sonra yine o arkadaşlığı da yine kendi bitirir benden söylemesi. Züğürt tesellisi olarak başlanır ilişki sonrası arkadaşlıklara. Valla bakın, zannedilir ki iyilik yapıyoruz birbirimize. Çok medeniyiz anasını satayım yeni hoşlaştıklarımızı yatıp kalktıklarımızı anlatıyoruz birbirimize. Yavaaaşşşşşşş!!! Madem arkadaş kaldın konuş hadi bakalım her konuyu? Anlat hadi, sütunun yolda geçerken gördüğün kızın bacakları yanında halt etmiş görünümünü. Anlat bakalım kafede otururken İtalya’nın bağrından kopup ülkemize düşmüş edasıyla salınan güzelim esmerin gülüşündeki seksiliği. Anlat hadi madem arkadaş kaldınız anlatın beeee ama kusura bakmasın kimse yemez anlatabildim mi? Anlatanlar da danışıklı dövüş için anlatıyorlardır bu da bi zamandan sonra artık yarışa dönüşecektir. Nispet verme telaşları, yok işte ay bak ben seni unuttum bile subliminal mesajları, eve gidince de salya sümük yorgan döşek olayları. Bunun kızı erkeği yok arkadaşlar. Kimse kimseyi kandırmasın. Arkadaş gibi karşılıklı oturup da zamanında çılgınlar gibi arzuladığın kişiyle hiçbir şey yokmuş gibi dost olamazsın. Dediğim gibi arkadaş kalanlar da hayatına yeni birini alana kadar en fazla arkadaş kalır. Zaten normal bir şey olsa, yukarıda da bahsettiğim gibi hiçbir yeni sevgili eskisiyle görüşmeyi yasaklamaz, bundan rahatsız olmaz. “aaa aşkım eski sevgilin Ayşe ne yapıyor. Ayy çok tatlı kız keşke o da gelse bizimle yemeğe” denir mi, denmez. Hayır ben şüphe ederim o kişinin aşkından valla. Bu kadar da geniş olunmaz millet yapmayın Allah aşkınıza.


Yani minnak bir istisna olabilir ama bakın toz zerreciği kadar bir istisna o da şudur; o ilişkide tutku yoktur. Sadece ilişki olabilir mi mantığıyla denenmiş ve olmayacağına kanaat getirmiş çiftlerin saygı çerçevesinde, “ilişki” diye tabir edilen ama ilişki olmayan aradaki çekimin bitmesi sonucu arkadaş kalınır. Nihayetinde arada aşk olmamış, tutku olmamış, arzu olmamış, çılgınlar gibi gezilip anı biriktirilmemiş bir ilişkiyse hadi neyse der arkadaş olarak yola devam edilir. “arkadaş kalalım mı” teklifi ilişkiyi bitiren tarafın vicdanını rahatlatması için söylenir bakın aklınızda bulunsun. Belki terk edilen kişi “umut” olarak arkadaş kalmaya tamam der ama bu hiçbir zaman arkadaşlık olmayacaktır. Bu arkadaşlığın da süresi ben size söyleyeyim en fazla yeni birini bulana kadardır. “Şey yeni biri hayatıma girene kadar seninle idare edeyim bari” cümlesinin modern hali “arkadaş kalalım” demektir. 

Kendinize sadece zaman verin, unutmak için. Unutulmayacak hiç kimse, atlatılmayacak hiçbir şey yoktur dünyada. Ha çok sancılı geçer ama öyle böyle bir sancı değil. Yanar yanar içinden taaa derinden bi yerden sızı asla dinmez. Etna dağı diler gelir görse içinde kopan fırtınayla karışık volkanı. Geçmez kolay kolay o acı, kapanmaz açılan o yara en erkeninden. Zaman diyoruz da zaman da geçmez kalır akrep ile yelkovan ayrılık saatinin tam üstünde. Ben de biliyorum bunları, duygusuz değilim eveallahJ Hatta tahmin edemeyeceğiniz kadar aşık bir kız yazıyor bunları hafife almayın beni J



Velhasıl arkadaşlar, ayrılık sonrası yaraya tuz basıp kanatmaktansa arkadaş markadaş kalınmadan o kişiye en kestirmesinden yol verin hayatınızdan. Sizin için. Kendiniz için yapın bunu. Çünkü onu her gördüğünüzde bir umut yeşerteceksiniz içinizde. Ondan gelen her mesajda heyecandan ölmek suretiyle kendinizden geçeceksiniz. Arkadaş da kalmayın, sosyal medyadan da takip etmeyin, ondan haber de almayın. En temizi bu. Unutmanın en mantıklı yolu bu. Hayatınızdan gitmek isteyene yol verin ki hayatınıza geleceklere kapı açılmış olsun.

Benden tavsiye, eski sevgiliyle arkadaş olmayın. İşte o kadar J



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder