18 Şubat 2018 Pazar

# #farklıkarakterlerveilişkiuyumu #karakterlerleilişki #farklıkarakterler #ilişkilerdeödünvermek #ilişkilerdeuyum

FARKLI KARAKTERLE İLİŞKİ UYUMU


Siz hiç kendi karakterinizden uzak upuzak bir karakterle ilişki yaşadınız mı? Aşık olup  ilişkinize zeval gelmesin diye kendi karakterinizden ödün verip, onun gibi olmaya çalıştınız mı? Yaptıysanız işe yaradı mı peki? Sizi daha mı çok sevdi karşı taraf? Hiç mi tartışma yaşamadınız kendi karakterinizden ödün verdiniz diyeX? İlişkiniz daha mı uzun sürdü hatta evlendiniz mi? Yaptıysanız inanın şu an sizin için üzüldüm :(

Arkadaşlar milyonlarca insan değil miyiz gezegende? Ve haliyle milyonlarca farklı karakter olarak yaşamaya devam ediyoruz. Çok güzel bir söz vardır hatta annem de devamlı olarak hatırlatır bunu bana; "hatasız dost arayan yalnız kalır" diye. Doğruluğundan asla şüphe etmediğim bir sözdür valla. Ancak aşk var ya o aşk, yapmak istemediğimiz şeyleri bizlere zorla direten, çoğu konuda ödün verme isteği uyandıran, göz kamaştırıcı his, aşk. Kimse için kendinizi değiştirmeyin yahu ne demek aşk gözümü kör etti :) Aşıksınız birine hem de öyle böyle değil tabiri caizse deliler gibi aşıksınız. Gözünüz ondan başkasını görmediği gibi, onun için etrafınızdan soyutlanıp sadece onun için yeni güne uyanıyorsunuz. Ama gelin görün ki, farklısınız. Siz daha eğlenceli bir insanken o tam tersi ağır başlı oturaklı. Siz ne kadar sosyal olmayı seviyorsanız o da tam tersi asosyal. Siz insan ilişkilerinde ne kadar ustaysanız o da tam tersi yabani. Siz ne kadar kıskançsanız o tam tersi kıskançlık nedir bilmiyor. Kızıyorsunuz içten içe, ortak bir paydada buluşmak istiyorsunuz ama onu da değiştiremiyorsunuz. Belki de değişmesini istemiyorsunuz. Dile getiremiyorsunuz çünkü korkuyorsunuz. Kavga etmekten, ilişkinize zeval gelmesinden korkuyorsunuz. Korkunun eceli faydası yok der, saçmaladığınızı da üzülürek belirtmek isterim :)


Aşıksınız, bir ilişki yaşıyorsunuz diye kendinizi size uymayan bir kalıba sokmak zorunda değilsiniz arkadaşlar. Ha bazılarımız bunları okurken kızacaktır bana belki de, yahu ne diyor bu kız kendini değiştiren var mıdır ki zaten diye. Emin olun var arkadaşlar, gördüm şahit oldum. İlişki yıpranmasın diye kendini yıpratanlar gördüm. Aşık olmak kendinizden ödün vermenizi gerektirmez. Zaten sizi olduğu gibi kabul etmeyen biri de varsın olmasın hayatınızda. Hem boşuna mı deniyor, "beşikte giren huy teneşirde çıkar" diye. İlişki yaşıyor olmanız, karşı tarafa ayak uydurmak zorunluluğu getirmiyor. Tamam farklı karakterlersiniz, tamam çoğu konuda çatışıyorsunuz varsın olsun, ilişkinin güzel tarafı değil midir arada edilen kavgalar. Neden korkuyorsunuz, neden değişmeye çalışıyorsunuz. Ha bazıları için hava hoş, nasıl olsa karşı taraf ilişkiyi ayakta tutabilmek için elinden geldiğince değişmeye, kendini paralamaya hazır. E ben de olsam sesini çıkarmam anasını satayım :) 

Farklı karakterler olmanız o ilişkinin başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Açın gözlerinizi iyi okuyun bunları, kendinizi değiştirdiğiniz sürece hem kişiliğinizi kaybetmeye hem de ilişkinizi ayaklar altına almaya mahkumsunuz hiç kusura bakmayın. Ha bakın yanlış anlaşılmasın, burada bahsettiğim değişmek karakter anlamında bir değişikliktir. İlişkiniz için tabii ki de elinizi taşın altına koyun. Bazen sevmediğiniz ortamlara girmeniz gerekebilir, ya da yapmaktan hoşlanmadığınız şeyleri ilişki içinde yapmak durumanda kalabilirsiniz. Ne yazık ki her zaman sizin istediğiniz gibi gitmez çünkü. Ortak noktada buluşabilmek için bazı ödünler tabii ki de verilmeli aşkınız ve ilişkiniz uğruna.
Benim kızdığım nokta karakterinizi değiştirmeniz ve bunun için uğraşmanız. Karşınızdaki gibi olmaya çalışmayın. Onun gibi davranmak için uğraşmayn. Böylelikle sizi daha çok sevmeyecektir emin olun. Önemli olan, sizden tamamen ayrı bir karaktere aşık olmak değil midir? İlişkinizi kurtarsanız bile etrafınızdaki insanlar ve en önemlisi aileniz tarafından hoş görülmeyeceksiniz. Size methiyeler düzülmeyecek değiştiğiniz için çevreniz tarafından. El üstünde tutulmayacaksınız aşık olduğunuz insan tarafından. Onun sadee daha rahat hareket etmesine imkan tanımış olacaksınız ilişkiniz içinde. Onu şımartmış ve özgürleştirmiş olacaksınız. Sevgi bir çok şeyin üstesinden gelir diyoruz ya, aslında doğru. Farklılığınızla sevin birbirinizi. Zaten bir süre sonra her ne kadar farklı olsanız da ortak hobiler geliştirip yaşayıp gidersiniz. Sizi siz yapan özelliklerinizden vazgeçmeyin elin kızı ya da oğlu için. Karşı taraf için buna değer ya da değmez buna takılmıyorum. İlişkiniz için tabii ki savaşın, güzel olması için çabalayın ama sakın karakterinizden ödün vermeyin. Bunu yaptığınız takdirde karşı taraf kendini daima önde görecek ve eşitlik bozulacak emin olun.

Şimdi uslu insanlar olun, sırf sevdiğiniz kişinin gözüne girebilmek ve ilişkinizin daimliğini sağlamak için değişmeyin emi sadece uyumlu olun o kadar :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder