5 Şubat 2018 Pazartesi

# #ilişkilerdeortakhobi #hobi #sevgiliilehobi #sosyalaktiviteler #ilişkiiçindeortakhobiler

İLİŞKİLERDE ORTAK HOBİ VE ÖNEMİ


Ortak hobi geliştirmek gerekli mi yoksa değil mi siz ne dersiniz? Aslında ortak hobiden ziyade çoğu yazımda değiniyorum ya saygının önemine, hah işte hobi konusunda da geçerli saygı durumu millet. Birbirinize saygı duyduktan sonra zaten, illaki karşı taraf ne seviyorsa siz de onu sevmeye çalışmayın ya o da aynı şekilde.

Zıt kutup çekişmesi mi daha vazgeçilmez kılar aşkları yoksa ortak paydada buluşmak mı? Şey aslında bunu başka bir yazıda ele alacağım millet yazılacaklar arasında kendisi :) Kimseye uydurmak zorunda hissetmeyin kendinizi bence. Kimse de size uymaya çalışmasın, insanları olduğu gibi kabul etmek ahan da işte burada geçerli. Sevgiliniz bile olsa sizinle aynı şeylerden hoşlanmak zorunda değil kaldı ki siz de aynı şekilde. Ama kabul edin kızlar kızmayın, gücenmeyin ama sıkıntıyı çoğunlukla bizler oluşturuyoruz valla. Israrla karşı tarafa sevdiğimiz şeyleri empoze etmeye çalışıyoruz ve gerek yok inan olsun gerek yok. Yahu karşımızdaki bir birey, onun düşüncesine zevklerine saygı göstermek gerekmez mi? Neden bizim sevdiğimiz şeyleri onun da sevmesini bekliyoruz ki? Saçma, inan olsun çok saçma. Ha güzel olmaz mı tabii ki de olur o da sinemayı çılgınlar gibi sevse, iki günde bir kitap bitirse, gezmeye benim kadar aşık olsa. Ben mesela bunları çok isterim, ama adamda bu huylar yok diye de kavga çıkartıp ilişki bitirecek halim yok ve siz de yapmayın.


Ortak hobi geliştirmek şu açıdan önemli bence; yapacağınız aktiviteler konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Evde zaman geçirmeyi seviyorsunuzdur. Sinema, yemek, televizyon... İki taraf da bundan zevk alsa süper olmaz mı? Ya da evde oturmadan hep gezmek, dışarda yemek yemek, eğlencelere gitmek, sinemayı çılgınlar gibi takip etmek... İkiniz de bunlardan hoşlandığınız sürece sıkıntı olur mu yapacağınız aktiviteler arasında, ben pek sanmıyorum. Bu açıdan evet önemli ortak hobiler. Ancak sırf siz istiyorsunuz diye de karşınızdakinin hobilerini etkilemeyin müdahale etmeyin yahu. Şimdi ikiniz de farklı şeylerden hoşlanıyorsunuz. Siz gece dışarı çıkıp eğlenmeyi çok severken adam da tam tersi evde vakit geçirmeyi seviyor. Eee şimdi ne olacak? Hanginizin dediği olsun ya da olmalı? İlla birini tercih etmek mi gerekiyor ona da pek emin değilim açıkçası. Belki daha farklı öneriler sunabilirsiniz birbirinize. Ortak paydada buluşmak adına. Ancak ilişki içinde çiftler elini taşın altına koymalı, koymalı ki mutlu mesut ilişkinize devam edebilesiniz. Ha zorla olacak iş değil tabii ki de. Sevgilinizin zorla kolundan tutup da peşinizden sürükleyemezsiniz. Arada sizin dediğiniz arada da onun dediğini yaparsanız sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum. Ha ama ne zaman ki bencillik diz boyu hareketlerde bulunursunuz sıkıntı :)


Arkadaşlar hobileriniz ya da tercihleriniz hakkında ahkam kesecek halim yok, hayır yani duracağım yeri de bilirim evelallah :) Ancak bizden size minik bir tavsiye olsun, ne onun dediğini devamlı yapın ne de sürekli sizin dediğiniz olsun. Bencillikten sıyrılıp ya da direttiğiniz hobilerinizden, ortak bir zevk geliştirebilirseniz tadından yenmez valla. Düşüncelerinize saygı duyun. Dediğimi dedik hareketlerden kaçının. Yahu hiç bir şey bulamadınız el ele bir sahil turu bile yapsanız ki bundan herkes hoşlanır diye düşünüyorum yeterli gelir zannımca. Nihayetinde gönüller bir olsun öyle değil mi :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder