5 Ekim 2016 Çarşamba

# aşık kadın # aşkı için savaşan kadın

BİR KADIN İLİŞKİDEN NE ZAMAN GİDER?


Yazarken bile kötü oldum ay durun valla vedalar hangi koşulda ne şartta olursa olsun kötüdür tamam mı? Hele de kadınsan pek tabii ki de duygusal olarak daha çok etkileniyoruz ayrılıklardan vedalardan. İlişkilerde de aynı şekilde değişen pek bir şey yok esasında. Haa istisnalar olabiliyor ancak kaideleri işimize karıştırmadan, "bir kadın yaşadığı ilişkiden ne zaman gider" sorusunu gündemime aldım, hadi bakalım.

Arkadaşlar kim ister ki, mutlu mesut ilişkini yaşarken sevdiğinle bıcır bıcır çekip gitmeyi? Kim ister ki ilişkisinde huzursuzluk olmasını? Kim istemez ki tartışmalara mahal vermeden hep gülücükler dağıtarak yaşayım ilişkimi ve kim istemez ki sevdiğiyle uzun bir süre mutlu olmayı? Ancak öyle bir an geliyor ki, toparlayamayacağını düşünürsün. Uğraşırsın, didinirsin, savaşırsın, ödün verirsin, tölerans gösterirsin ama öyle bir an gelir ki işe yaramaz. Hah işte işe artık yaramayacağını gördüğün, hissettiğin anda gidersin işte. Kadın ne zaman ki verdiği savaşların boşa çıktığını görür işte o zaman gider. Ben bunu bilir bunu söylerim. Kadın ilişki içinde daha savaş veren taraftır benim gözümde. Haa pek karşıyım buna da o ayrı. Eğer ilişki içinde tek taraflı bir savaş hakimse, erkek ya da kadın tek başına bir şeyleri yürütmeye çalışıyorsa, tek başına ilişkiyi ayakta tutmaya çalışıyorsa o ilişki bitmiş de son demlerini yaşıyor derim.


Seven iki taraf da elini taşın altına koyacak arkadaşlar. Ha ben durayım nasıl olsa karşı taraf beni çok seviyor, kaybetmekten de korkuyor, e kör kütük aşık da tamam ya bırakamaz beni deyip de ne kendinize güven duyun ne de armut piş ağzıma düş misali ilişki seyrine kendinizi kaptırmadan hazırda bekleyin. Bu sözüm iki taraf için de geçerlidir yalnız. Ancak söz konusu kadının çekip gitmesiyle ağırlık olarak kadınların yaklaşımı üzerinde duracağım. Ve emin olun tamamen kendimden yola çıkarak yazıp anlatacağım. Kaldı ki ilişkilerde genelleme yapılamaz ya, yaşamadan da bilinmez bazı şeyler. Deneyimlemeden ahkam kesemez insan konu ne olursa olsun. İlişkiler iki kişi arasında yaşanır evet deneyimler bireysel olsa da. Savaş vermiş bir kadının acı tecrübelerini paylaşacağım sizinle sevgili okurlar :)

Arkadaşlar bir kadın ne zaman gider bilir misiniz? Yaptıklarına karşılık bulamadığı anda, verdiği savaşların karşılıklı değil de tek başına ilişki yürütmeye meyletmesini gördüğü zamanlarda, gösterdiği kadar değer görmediği anlarda, susmuş susmuş ve artık patlama noktasına geldiği anlarda, seviyor olmasına rağmen beynine söz geçiremediği zamanlarda, sevgisinin kötüye kullanılmaya başlandığını hissettiği zamanlarda, ilişki içinde sevdiğini mutlu etmekten başka düşündüğü şey yokken karşı tarafın onu üzecek her türlü hareketin içinde olduğunu gördüğü durumlarda, yaptığı uyarılara rağmen sevdiği adamın kadını uğruna bazı şeylerden feragat etmediğini anladığında, kadınlık gururu onuru dinlemeden her türlü kötü anda dahi sevdiği adamın yanında olmasına rağmen adamın kadının hak ettiği değeri vermesinden de ziyade kadınını başka kadınlar için karşısına almaya çekinmediği durumlarda... Kısacası kadın; tek başına verdiği savaşın bir işe yaramadığını ve başkalarına tercih edilmeye başlandığını gördüğünde gider...


Kadın erkeklere nazaran daha savaşçı, aşkı için bir şeylerin uğraşını daha yoğun bir çabayla gösteren bir aşıktır. Ancak burada kadın erkek ayırımı yapmada şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ilişkiler iki taraflı yaşanır millet. Ha buna gülüp geçmeyin, "e herhalde yani başka ne olacaıdı" diye. Öyle ilişkiler var ki, bir taraf daha çok seven olur, daha çok üzülen olur, daha çok ağlayan olur, daha çok acı çeken olur, daha çok bağlanmış olur, daha çok savaşan olur, daha çok sahiplenen olur, daha çok özleyen olur, daha çok benimseyen olur. Her türlü duygununun daha'sını yaşayan olur. İşte bu ilişkiler tek taraflı ilişkiler olarak yorumlanıyor benim nazarımda.

Seven insan elini taşın altına koyacak arkadaşlar. Kadınlar sevdiği adamı kaybetmemek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken erkekler de boş durmayacak. Ya da tam tersi. Erkek bir şeylerin savaşını verirken kadın kendini güvencede hissedip, hissiz duygusuz takılmayacak. Zaten bunları galiba anlatmanın anlamı yok. Çünkü seven insan bir şeylerin uyarısını beklemeden zaten sevdiği kişi için savaşır da, el üstünde tutar da, sadık kalır da, sevdiğini gösterir de. Bunları yapmıyorsa zaten bir kadın ya da bir erkek, kimse kusura bakmasın ama sırf yatak ilişkisi derim ben buna. Günümüzde en yaygın ilişki türü olan işte. Bir çok kişinin en çok tercih ettiği, sıkıntısız dertsiz stretsiz ya da her neyse.


Gönlüyle sevenleridir yazılarım ve umarım ki, içinde aşk kırıntısı dahi bulunmayan, bazı duygusal yoğunluklardan uzak, bacak arası aşkı yaşayan tipler okumuyordur yazılarımı. Çünkü hitap etme organlarım başka. Ben direkt gönle hitap etmeye çalışıyorum, bilmem anlatabildim mi? Ve beyler şunu asla unutmayın, bir kadın ancak sevdiği adama defalarca şans verir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder