6 Haziran 2016 Pazartesi

# aşık olmak # aşk

SEVMEK Mİ DERSİNİZ SEVİLMEK Mİ?



Fuzuli’ye sormuşlar, “sevmek mi sevilmek mi?” diye. O da cevap vermiş, “sevmek. Çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın.”

Canıııımmm Fuzuli ne de güzel konuşur ne de yerindedir her bir söylemi. Sevmek evet, bilemezsin çünkü gerçekten karşı tarafın tam olarak hislerini. Anlayamazsın da emin de olamazsın. Ama kendi duygularından öyle mi, kim ne derse desin “ben kendimi ve duygularımı biliyorum. Eminim” dersin geçersin. Buna asla sözüm yok, nihayetinde Fuzuli ne demişse doğru demiştir. Ama millet bence kesinlikle “sevilmek”…Ayy durun şimdi benimki de ünlü olur, Google aramalarda çıkar mı dersiniz J Gamze’ye sormuşlar, sevmek mi sevilmek mi diye. O da cevap vermiş, sevilmek JJJ

Sevmek var yaa nasıl da mutluluk veren bir his ayy nasıl da gazlı balonlar gibi havaya uçuran bir mutluluk belli değil. Seviyorsun ya çünkü bin bir türlü kelebekler uçuşur karnında oradan oraya. Ama millet sevilmenin verdiği mutluluk senin sevdiğinin iki katını sağlıyor bu da böyle biline J Yani şey tabi bana göre. Çünkü seven insan mutlu eder, çünkü seven insan değer bilir, çünkü seven insan sevdiğini mutlu edebilmek için elinden gelen her şeyi yapar, seven insan kendinden ödün verendir. Seven insan korkar be korkar. Yanlış yapmaktan, karşı tarafı üzmekten, kırmaktan korkar. Mutlu etmeye odaklanmıştır ve karşı tarafın da sevgisini kazanmaya. Haa yine belki emin olamazsın ama onun yaptıkları ve söyledikleri karşısında gel de mutlu olma. Bakın burada kesinlikle cinsiyet ayrımı yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. Haa değinmeden geçemeyeceğim, geçenlerde bir mesaj aldım, “hep kadınlar için yazıyorsun kadınlara yönelik. Oysaki erkek de alışveriş yapar erkek de kıskanır. Hiç bu açıdan düşünmüyorsun” diye. Yahu evet iyi hoş da, bir kadın olarak tabii ki de kendimden yola çıkarak yazacağım, kendi tecrübelerimi kendi hemcinslerim gözünden yansıtacağım. Ve genellikle cinsiyet ayrımı yapmamaya pek tabii ki dikkat ederim ancak BAZI KONULARDA kadınları ve yaşadıklarını anlamam daha yerinde olacağından tabii ki de kadın gözüyle anlatıyorum.



Neyse bu ek bilgiyi de paylaştıktan sonra konumuza devam edebiliriz bayanlar ve BAYLAR J Evet dediğim gibi bence sevilmek. Emin de olunabilir gibi geliyor aslında bana. E düşünsenize az önce de söylediğim gibi, seven insan kırmaktan üzmekten çekindiği gibi mutlu edebilmek için elinden gelen tüm gayreti sarf eder hatta yorgun bile düşer bazen ama yine de devam eder sevdiği kişiyi mutlu etmeye. Ufacık bir sözle, minicik sürprizlerle, yaptığı hareketlerle yani neyse ne. Mutlu etmeyi bilendir seven insan. Haa sen de geç bu yapılanları karşıdan öyleee oturmuş izle demiyorum arkadaşım. Sen de elinden gelen gayreti gösterirsin artık ne biliyim sen ne hissediyorsan öyle davran Jsadece ilişkiler olarak da ele almıyorum ha konuyu o da yanlış anlaşılmasın. Belki arkadaşına duyulan sevgi, belki çocuğuna, belki bir yakınına. Yani seviliyorsun diye kişinin başınaa da çıkmayacaksın tabi. Şımarmayacaksın. Amaann nasıl olsa beni zaten seviyor demeyeceksin. Demeyeceksin ya haddini de bileceksin. “Ayyy nasıl da seviliyorum” diye kendi kafana buyruk salak saçma şımarıklıklarda bulunmayacaksın.



Sevmek pek güzel bir duygu ama sevildiğini bilmek bunun galakside hani sayısı bilinmeyen gezegenler var ya hah işte o misal daha güzel. Sev sen yine, nasıl olsa seviliyorum deyip de kendini geri çekme. ama sevilmeye daha çok izin ver diyorum işte. Senin sevdiğinden daha çok karşı taraf seni sevsin eğer mutlu olmak istiyorsan. Valla bakın bunun formülü açık haa, mutluluk : sevilmekJ
Bakın şimdi arkadaşlar çözümleme yapalım sizinle şöyleee enine boyuna J Siz mesela birini çok seviyorsunuz. Kurduğunuz cümlelerle, davranışlarınızla, hareketlerinizle bunu her fırsatta belli ediyorsunuz. Tamam mı bu cepte dimi hah şimdi bir de aynı şeylerin karşı taraf tarafından size yapıldığını düşünün. Çok seviliyorsunuz, size sarf edilen her cümleden, her davranıştan bunu anlayabiliyorsunuz. Eeee? Sonuç? Sonuç açık arkadaşlar. Demek ki seviliyorsunuz bu kadar net.
Evet kendi duygularından olduğu kadar karşı tarafın duygularından emin olamazsınız belki. Belki varsayımlar üzerinden gidersiniz. Acaba mı? Ama sakın ama sakın unutmayın, seven insan mutlu eder. Seven insan kırmaz. Seven insan fedakar ve seven insan kaybetmekten korkandır. Sevildiğinizi ahan da buradan anlayın valla. Kaybetmekten korkmak. Eğer karşı taraf sizi kaybetmekten korkuyor ve buna göre hareket ediyorsa tamam anam babam kaçırma o arkadaşı. Bırak sevsin hunharca ve emin ol seni sevdiğinden. Başka bir açıklaması yok bunun. Bu kadar net işte. Ayy kendimi bir an ilişki uzmanı gibi hissettim yalnız, olurmuş mu acaba benden bunu da düşüneyim yeni meslek dalları hiç fena olmaz hani J



Sevmek mi sevilmek mi, ikilemi herkes için farklı bir açıklama getiriyordur beraberinde. Ama şunu bilin,sevildiğinizden de emin olabilirsiniz millet en az sevdiğiniz kadar hem de. Tek bir kelimeden bile emin olabilirsiniz. Onun için sevdiğiniz kadar sevilin diyeceğim ama olmuyor olmayacak da biliyorum. Sadece sizlere naçizane söyleyebileceğim, sevdiğinizden çok sevilin. Siz de sevmeyi ihmal etmeyin, ancak karşı tarafın sizi daha çok sevmesini dileyin.  Mutluluğu asıl o zaman yakalarsınız işte. Net!

                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder