29 Haziran 2016 Çarşamba

# atatürk havaalanı # Kıssadan Hisse

ÜLKENİN BAŞI SAĞOLSUN…


Ne yazık, ne kadar kötü bir hal ki “ülkemizin” diyemiyorum, diyemiyoruz. Yine bir katliam, yine şehitler, yine suçsuz günahsız çocukların ölümü, yine ateş düşmüş evlerdeki feryatlar! Korkuyu öğrendik artık, tedirginliği. Kalabalık yerlere gitmek, dolaşmak ya da es kaza oradan geçiyor olmak bile faciaya dönüşebiliyor artık. Ne yapmalı, nasıl davranmalı, nerelere gitmeli ya da nasıl yaşamalı? Yaramazlık yapmış bir çocuğun anne azarı işitirken ki hali gibiyiz; ürkek, çekingen… Var mı bunun belirli bir bekleme süresi, yoksa göç etmek mi gerekiyor terörün olmadığı ülkelere? Göçe mi zorlanıyoruz acaba ya da itaate mi? Hangisi doğru olan? Yaşananlara kayıtsız kalmak mı?
Merak ediyorum çözüm düşünenler var mı? Olayların nasıl ve neden buralara kadar geldiğini sorgulayan ve ülkenin refahı barışı için çabalayan var mı? Ses çıkarsak susturuluyor ya da öldürülüyoruz, bana dokunmayan yılan bin yaşasın rahatlığıyla sessiz kalsak vicdan bizleri ele geçiriyor. Kaldıysa bazı o da…

Kimleri ya da neyi suçlamak gerek? Daha doğrusu bir suçlu mu aramak gerek ki iş işten geçtikten sonra! Yine olan ölenlere ve yakınlarına olmadı mı? Ateş yine düştüğü ocakları yakmadı mı? Biz buradan sesimizi çıkarsak ne fayda? Acıyı dindirebiliyor muyuz? Olayları bitirebiliyor muyuz peki? Kara lekeyi çıkarabiliyor muyuz?

Dün Beyoğlu patladı, sonrasında Vezneciler (öncesine gitmek dahi istemiyorum yoksa bu kadar sınırlı değil biliyorsunuz sizlerde) bugün de Atatürk Havaalanı. Yarın? Esenler otogarı mı? Sabiha Gökçen Havaalanı mı? Ortaköy Meydan mı? Kaldı ki sadece İstanbul için konuşmak da yersiz ve anlamsız olur? başkentte de giden canları unutmadık! Terör uğruna dağılan yuvaları, anne gözyaşlarını unutmadık. “bir son verin artık” çağrısı destek veriyor mu birbirimizle tartışmak dışında. Sosyal medya bile çalışmıyor olaylar olduğunda. Neden? Başsağlığı mı dilemeyelim? Rahmet mi okumayalım? Veryansın mı etmeyelim? Yoksa benim bilmediğim teknolojik ya da bilimsel bir açıklaması var mı?


Neyse arkadaşlar, tazeyken acılar tutamayacağım kendimi yazdıkça yazacağım bu hüzün ve öfkeyle. Ülkenin başı sağolsun, Allah sabır versin yüreği ocağı yananlara. Ve Allah ıslah etsin bunları yaşatanları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder