25 Temmuz 2016 Pazartesi

# aşk # aşk ve duygusallık

AŞKIN GÖZÜ KÖR MÜDÜR?


Aşkın gözü kör mü acaba? Uyan artık bitti bu rüya” diye nostaljik bir şarkı vardır ve konuya girişte inan olsun direkt aklıma gelen güzelim sözler bunlar oldu. Tamam dağılabilirsiniz millet J Çoğu insan aşkın gözü der ya hani valla bir sinir oluyorum anlatamam size. Ne demek aşkın gözü kör efenim ne demek? Yani şey tamam kör olduğu noktalar yok değil var elbet meretin ama bu konu hakkında genelleme yapılmasına kızıyorum. Çünkü bu konu hakkında bence görüşler ikiye ayrılır. Pek tabii ki kör olduğunu savunanlar olmakla birlikte, aşkın kilometrelerce uzağı dahi hissedeceğine göreceğine dair inançlar da yok değil hani. peki millet sizce aşkın gözü kör mü dersiniz?

Şimdi ilk önce “aşkın gözü kör mü” sorusunun neden ortaya atıldığına dair minnak bir akıl yürütme yapalım derim. Kör olduğunu düşünenler bence birçok hatayı görmezden gelip, sevgisine aşkına sahip çıkanların ortaya atmış olduğu bir inanış. E durum böyle olunca tabii ki de aşkın gözü kördür diyecekler. Düşünsenize aldatılıyorsunuz, yalan konuşuluyorsunuz, sevginiz ayaklar altına alınıyor yine de karşınızdakini affedip yola devam ediyorsunuz. E sorarım sizlere, hakikaten bu durumda aşkın gözü kör değil de nedir? Körlük bu resmen aşk körlüğü, mantığın devre dışı bırakılıp yüreğin tüm benliğinizi ele geçirme harekatı. Her şeye tamam diyorsunuz bu harekatta. Alttan almalar cirit atıyor ilişki içinde. Niye? Niyesi hem kaybetme korkusu güdüyor bu aşkan hunharca yanan kalpler hem de gözünü bağlamış ya aşkı doğru ve yanlışı ayırt edemiyor. Ay valla “olur mu canım öyle şey. Gamze saçmalıyorsun” dediğinizi duyar gibiyim ama inan olsun böyle aşıklar var arkadaşlar. Şahit olmuşluğum var ondan dolayıdır böyle emin konuşabiliyorum. Kişi ilişki içinde belki göremiyor bazı şeyleri, her şeye tamah ediyor. Birçok şeyi görmezden geliyor. Mutsuzluğa razı geliyor ama hayatındakini bırakmıyor. Eşi dostu bir iki söz söyleyecek olsa kulaklarını tıkıyor, duymazdan geliyor. Evet dış etkilerin ilişkiye müdahale etmesine ziyadesiyle karşıyım ben de ancak bazı durumlarda bizim göremediklerimizi dış kapının mandalları inanın daha iyi görüp analiz edebiliyor. He tabi bu güvendiğimiz kişilerse söz hakkı verilmeli tabi. Uyulur uyulmaz, o kişinin sözü dinlenir dinlenmez neyse ama yine de kulak verilmeli bazı durumlarda.


Şimdi gelelim aşkın gözünün kör olmadığını savunan düşünce anlayışına. Aşkın gözü kör değildir hatta aşkın gözü yoktur saçmalamayın gibi ifadelerle olayın soyutluğunu tamamen ortadan kaldıran mantıksal kişilerin yapmış olduğu açıklamalardır bunlar J Arkadaşlar bazı kişiler duygularının esiri olmadı olmaz. Tamamen mantığıyla hareket edip, en ufak yanlış ya da hatada ilişkisine son verecek kadar da gözü kara cesur yüreklerdir bu kişiler. Tamam bu kişiler duygusuzdur demiyorum kaldı ki kimsenin duygusuz olduğuna inanmıyorum. En duygusuz görünümle, taş kalpli diye nitelendirdiğimiz insanların bile içten içe duygusala bağladığı anlar olduğunu biliyorum. Ama nedense gard olarak mı görüyorlar acaba duygusuz görünmeyi bilemiyorum ama kalbi olan herkesin kenarlarda köşelerde dahi kalmış olsa duygusu vardır. Ay kıyamam yaa bir de bazı bazı açığa çıkartırlar pas tutmuş duygularını pek de şeker pek de cici pek de sevilesi olurlar valla. Ha diyordum ki evet evet mantıksal çıkarımlar sonucu ilişki yaşamamaya çalışan insanlar, dediğim gibi aşkın gözünün kör olmadığını iddia ederler. Çünkü neden? Tamam seviyorlardır aşıktırlar ama mantıklarına uymayan en ufak bir davranışı, hareketi, sözü sittin sene unutmaz unutmadıkları gibi de ilişkilerini bu şekilde yürütmezler. Tabii ki istisnalar yok değil, elbette var. Ancak unutmamak gerekir ki sevgili istisnalar ne yazık ki kaideyi bozmuyor JBu kişiler ne aldatılmayı, ne yalanı, ne riyakarlığı, ne aşkına tam anlamıyla karşılık bulamamayı ya da ilişki içinde yaşanan tatsız can sıkıcı şeyleri kabul edemezler. “Başlarım ulen ilişkisine” deyip başladıkları gibi de bitirmeyi bilir bu cengaver yürekli ablalar abiler. Valla bir şey itiraf edeyim mi? Hep saygı duymuşumdur ha bu tarz insanlara. Yani tamam ben de çok fazla duygu manyağı değilim mantığımla eş değer gitsin isterim ama pat diye de ilişki bitiremiyorum ha J Karartamıyorum gözlerimi nedense. Ama işte mantığı 354 adım önde giden insanlar heyt bee yavrularım onlar var ya onlar çat diye keserler tüm bağlantıyı. Ha tabii ki de yürekleri yanar belki belli bir süre. Ancak duygusal insanlara nazaran pek kolay atlatırlar yaşanılan kötü ilişki deneyimlerini. Ve bu insanlarda da şöyle bir özellik var, seviyor olsa da karşı tarafı eğer mantığına uymuyorsa başlamıyor bile ilişkiye. Bu da ayrıca konuşulacak bir konu valla.


Tüm bu çıkarımlardan yola çıkarsak sevgili millet, aşkın gözünün kör olduğunu iddia edenler unutmayın ki karşınızda mantığı duygularının önüne geçmiş nice insanlar var. valla aşkın ister gözü kör olsun ister yüreği zengin fark etmez. Aşk güzel bir duygu, değişik şeyler hissettiren aynı anda farklı kimliklere bürünebildiğin yegane nasip. Aşkı bulmak zor, kaybetmek ise saniyeler sürebilir. Onun için millet bulduğunuzda aşkı ve doğru aşk olduğuna da az buçuk inanıyorsanız ne olursa olsun savaşın uğruna. Dedik ya kolay bulunmuyor diye. Üç günlük dünya anasını satayım, tadını çıkarın yahu her anın. Kavga edecekseniz de edin sonrasında sevişip barışırsınız zaten J


Herkese aşkından gözü belki kör olmayacak ama her şeye gücü yetecek nice mutluluklar dileriiimmmJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder