15 Temmuz 2016 Cuma

# çirkinlik # güzellik

İÇ GÜZELLİK Mİ ÖNEMLİDİR YOKSA DIŞ GÜZELLİK Mİ?


Aaa sormam hata değil mi? İlahi ben! Herkes bir ağızdan “iç güzellik tabii ki” nidasıyla bana serzenişte bulunurken, aklımı kurcalayan sorumu ortaya atmaktan gurur duyarım: “madem iç güzellik daha önemli de neden daha güzel ya da daha yakışıklı insanlarla aldatılıyoruz?” Buradaki aldatılmak sadece fiziksel bir aldatılmak değil yalnız. İç güzelliğin daha önemli olduğunu savunanlar, sözünüzün arkasında durup ona göre davranmalısınız, siz dış güzelliğin önemli olduğunu savunanlar, sizler ise kişinin karakterini değiştirmeye çalışmayacaksınız. İşte o kadar J Ayy yeminle kendimi yine bilirkişi gibi hissettim haa, ay bu his pek bi güzelmiş yalnız J J

Yahu sevgili millet, tabii ki de ahkam kesecek değilim konu hakkında. Nihayetinde unutmayın ki gördüklerimi, tecrübe ettiklerimi yazıp duruyorum. Yaşamadığım bir şeyi de çatır çatır yazmam mümkün olur yine hey yavrum her türlü yazarım ben yazmasına ama önce ben inanmalıyım ve bilinçli bir şekilde yazmalıyım mantığıyla yola çıktığımdan mütevellit, yaşadığım, gördüğüm şeyleri yazmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım J Tamamdır kendi reklamımı da yaptıktan sonra gönül rahatlığıyla konumuza geri dönebilirim J

Arkadaşlar geçenlerde bir yazıda yine ifade ettim ve bıkmadan usanmadan yine söyleyeceğim, düşüncelerin ikiye bölünmüş olduğu konuları yazmayı pek seviyorum valla. Bu konu da yine bizleri iki gruba bölmüş durumda. İç güzellik diyenler; eveeetttt kalabalığın %50’sini oluşturuyor. Dış güzellik diyenler, ve sizler de geri kalan %50’yi oluşturuyorsunuz. Bu tarz olaylara yani insanların ikiye bölündüğü konulara bilim adamları bile henüz çare bulmuş değil. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal misali. Yine anlaşılacağı üzere, konu hakkında pek bir söyleyeceklerim var arkadaşlar, pek bir doluluğum pek bir kızgınlığım pek bir dalga geçmişliğim var hani J Ben de iki farklı grup halinde ele alıp iki ayrı grubu da ayrı ayrı işleyeceğim. Eklemeden de geçemeyeceğim, dedik ya yarı yarıya bu düşünceyi savunanlar diye, azınlık olarak da iki taraf da diyenler var hani. ama bildiğiniz azınlık valla, parmakla saysan sayılır eveallah J

Kişi diyor ki “ben iç güzelliğe önem veririm” ama sokakta yürürken yanındakine bakılmasından gurur duyar. Biri sevgilisini övsün (dış görünüş olarak) mutlu olur. Yani yanlış anlaşılmasın şöyle bir şey var, tabii ki sevdiğimiz insanları birileri övdükçe sevinir mutlu oluruz. Çünkü sevdiğimiz insan beee daha ne olsun. Haa önemli olan tabii ki de bizim düşüncelerimizdir ama elalemin de düşüncelerini nedense pek önemseriz her ne kadar “benim için başkası önemli değil” desek de. Ama nedense kendimize itiraf etmek istemeyiz dış güzelliği de önem verdiğimizi. Yani ben şuna katılmıyorum aslında, tamam kişi iç güzelliğine önem veriyor olabilir ama bu demek değil ki dış güzelliği hiç saysın. Tabii ki de eli yüzü düzgün olsun isteriz millet şimdi doğruya doğru. Böyle bi yanımıza yakışsınlar, aman efendim boyu boyuma düşünceleri, esmer mi sarışın mı çekiciliği. Size bir şey söyleyeyim mi, dış güzelliğine daha çok önem verenler ve bunu da açık yüreklilikle söyleyenleri pek seviyorum ben. Tercihlerinden dolayı değil de açık sözlülüklerinden dolayı. Ya diyorum ya sanki ayıp bir şeymiş gibi düşünüyor bazı insanlar dış güzelliğe önem vermeyi.
İç güzelliğe önem verenler, karşısındaki kişinin huyunu suyunu, oturuşunu kalkışını, karakterine sevip bağlanırlar hatta belki aşık olurlar. Duygulara tercüman olamayacağım kusura bakmayın J Bayılır özelliklerine, çok sever davranışlarını. Ama merak etmeden de duramıyorum, kız olun erkek olun fark etmez, tanımadığınız birinin ilk etapta iç güzelliğini nasıl anlıyorsunuz millet? Yani var ya dayanamayacağım ben daha fazla kusuyorum içimdekileri bir bir J Bakın şimdi kişi yalnızdır tamam mı, hayatında kimse yoktur. Hepimizin başından geçti geçiyor da, her sohbet ortamında her sevgili muhabbetlerinde döner bu soru ortada ya da konu. “içi güzel olsun arkadaşım. Anlaşabilelim, sayıp sevebilelim.” Tamam haklısınız kesinlikle önemli bunlar. Hatta bir ilişkide olmazsa olmazlar. Ya ama anlamadığım bir şey var, biri araya girse biriyle tanıştırmak istese bu insanları sordukları ilk soru, “güzel mi?” yoksa “yakışıklı mı?” ya pardon da hani sen dış görünüşten ziyade içe önem veriyordun ne oldu anam babam ne oldu? Neden sormadın madem ilk etapta güzelliği ya da yakışıklılığından ziyade, “nasıl biri?” diye. Ha çirkin ya da yakışıklı değilse görüşmek istemeyeceğiz çünkü öyle değil mi? Isınamayacağız ilk etapta. Oturmak istemeyeceğiz tanımak amaçlı dahi olsa. Onun için kandırmasın ya kimse kimseyi, ilk etapta dış güzellik geliyor arkadaşlar. Sonrasında iç güzelliğe terfi ediliyor. Hayır bir de güzellik zaten göreceli bir kavram değil mi? Ona rağmen soruyoruz ya, “güzel mi?" “yakışıklı mı?” diye.


Dış güzelliği ayrıca ön planda tutanlar sanmayın ki size de söyleyecek laflarım yok J Şimdi şöyle bir durum var, inanılmaz güzel ya da yakışıklı biriyle birlikte olmaya başladın. Vuruldun görür görmez ahu gözlerine, fidan gibi boyuna, sırma gibi saçlarına, geniş omuzlarına diyelim. Allem ettin kallem ettin tavladın karşı tarafı, vatana millete hayırlı olsun. Neyse iyi güzel ilişki gidiyor derken sorunlar çıkmaya başladı. Haa diyeceksiniz ki, “e be Gamze, başka ilişkilerde sorun olmuyor mu?” oluyor tabii ki de oluyor olmasına ama bu farklı bir şey. Adam dış görünüşüne ya da kız fark etmez, o kadar önem veriyor ki. Kendini unutuyor dışardan güzel görüneceğim diyerekten. Makyajlar o biçim, saçlar off ki ne offf, ay kıyafetlere lafım dahi yok inan olsun. Eee? Ama bakıyorsun bunun dışında bir şey bildiği yok. Beş para etmez bir kişiliğe sahip. E ne yapacaksın bu adam ya da kadın kendine yani görüşüne bu kadar dikkat etse ne olur. Uyumsuz, saygısız, nankör, kavgacı ve bilimum olumsuz özellikleri taşıyorsa bünyesinde, ne olur canım karşındaki Brad Pitt ya da Angelina Jolie olsa? Haa bunu derken sanmayın ki, dış güzelliği ile iç güzelliği ahenkle dans eden ablalar abiler yok. Var elbet. Ama dediğim gibi burada lafım, iç güzelliği terfi ettirip direkt dış güzelliğe yoğunlaşan beyinlerde.
Yani bir de ne çok seviyoruz hayalleri daha doğrusu kişileri kalıplaştırmayı. Yok gözü şu renk olsun, yok boyu şu kadar olsun, omuzları şu genişlikte de olursa tadından yenmez. Ee sonra bir bakıyorsun hayaller ve hayatlar almış başını gidiyor. Bilmem anlatabildim mi J Sorduğunda da bunu ona cevap da hazır hani, “ama çok iyi bir insan” eee demek ki neymiş, dış görünüş gelip geçici baylar bayanlar, karakterdir baki bahşedilen şu naçiz bedenlere. Valla onu bunu bilmem ama herkes güzel ya da yakışıklı olur. Kozmetik de bizler için spor salonları da estetik klinikler de J Ama ne dedik bunlar geçici. Saygı, dürüstlük, güler yüz, sempatiklik, sevgi, iyi niyet kalıcı. Bunlar yoksa kişide işte onun insanlığından otur şüphe et arkadaşım. “aayyyy tırnağım kırıldııgg, inanamıyoruuaamuummğğ” diyen yayvan ağız sevgili olsa ne olur, sıkıntıya gel tırnağı kırılmış. E peki ya beyler? George Clooney’den bozma olsa kaç yazar çılgınlar gibi çapkın olduktan sonra. Saygıyı bi yerlerde unutup sokaklarda tüm yakışıklılığıyla dolaşsa kaç yazar ya.


Her şey ayarında güzel arkadaşlar. Bırakın kalıplaştırmaları, bırakın hayallerinizi kişi üzerinde canlandırmaları. Haa tamam hakikaten gönül ister ki, Jared Leto gibi bebek suratlılığında adam olsun yanımızda ama bir o kadar saygılı, dürüst, sadık olsun. Olur mu olur valla. Yok mu canım harika kızlar var ve bir o kadar da karakteri oturmuş. Süpersonik yakışıklı erkekler var ve bir o kadar karakteri sağlam. Olacaktır da. Onun için, içi güzel olsun çirkin olsa da olur demeyin çünkü güzelliği de ne kadar dikkat edildiğini biliyoruz. Özellikle ilk başlarda, ilk etkileşimde. Hak verirsiniz ki, ilk dikkat kesilme hali dış görünüşte başlar. Hoşumuza giden insanları tanımak isteriz öyle değil mi?
Bana soracak olursanız, adam olsun derim J Ay şaka bir tarafa, dış görünüş ortalama bile olsa bir kıvılcımdır ilk etapta bizi karşı tarafa çeken. Başkası için çirkin ya da itici olabilir. Ama sen görmüşsündür o kişide bir ışık, bir sıcaklık almışsındır tabiri caizse elektrik denen zımbırtıyı. Onun için ne kadar yakışıklı ya da güzel olsun derseniz deyin. Dünyanın en itici insanı dahi olsa sen hoşlaştın ya arkadaşım o sana kainatın sempatisi gelir. O senin gözüne öyle yakışıklı ya da güzel görünür ki. Gönül işte etkilendi bir kere. Kalpler gönüller bir olsun arkadaşlar sonrası hallolur inan olsun.


Ay bir hoş oldum J Kalıplaştırmalardan uzak, sevdiklerinizin değerini bileceğiniz ve gönlünüze göre hayat arkadaşıyla yol alacağınız günleriniz olsuuunnn J


2 yorum:

  1. Kalemin, yazı tutuşun, samimi uslübun... Bence en güzeli sensin ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman destekçim oldun kuzum, her konuda. Varlığına şükür olsun, varol hep :)

      Sil